Pegasus'la Bir Enstrümani Tasimak 30 Eylül'e Kadar Ücretsiz

Pegasus Hava Yollari, pandemi döneminde olumsuz etkilenen meslek grubundan olan müzisyenlere özel kampanya baslatarak, yolculardan iç hat uçuslarinda 50 lira, dis hat uçuslarinda 45 dolar olan müzik aleti tasima ücreti alinmayacagini duyurdu.

Pegasus Hava Yollari'nin sosyal medya adresinden yapilan açiklamada su bilgiler paylasildi:

"Müzik aski tarifsiz, Pegasus’la enstrümanini tasiman 30 Eylül’e kadar ücretsiz. Yurt içi ve yurt disi tüm uçuslarda enstrümanini ücretsiz tasiyabilirsin. Kampanya kapsaminda 30 Eylül (dahil) tarihine kadar Iç Hatlarda 50 lira, dis hatlarda 45 dolar olan müzik ekipmani tasima bedeli alinmayacaktir. Müzik aleti tasiyacak yolcularimizin bu esyaya iliskin tasima taleplerini Pegasus çagri merkezi, Pegasus acenteleri veya havalimani uçusa kayit (check-in) bankosunda uçuslarina ekletmeleri zorunludur."

Açiklamada kabine kabul edilecek olan maksimum esya sayisinin bir adet oldugu, 1 adet üzeri müzik aletlerinin uçak altina verilmesinin gerektigi belirtildi.

Kabin içinde tasimaya uygun olmayan enstrümanlarin ise özel kutusunda veya uygun bir sekilde paketlenmis halde uçagin bagaj bölümünde tasinmasinin zorunlu oldugu kaydedildi.

Kaynak: AA