Oglu Için Obezite Ameliyati Oldu

Serebral palsi hastaligina yakalanan oglunun tedavisi için, büyük çaba gösteren anne Özge Koptur (33), aldigi asiri kilo ve kronik rahatsizliklarindan dolayi isini yapamaz hale geldi. Internette el isi çanta yapip satarak oglunun tedavisini saglayan anne Özge Koptur; beyin felci geçiren oglunun tedavisine, kronik rahatsizliklarindan ve kilolarindan dolayi devam edemedi. Oglunun tedavisi için obezite ameliyati olmaya karar veren anneye, Viyana’daki bir hayirsever el uzatti.

Oglu Için Obezite Ameliyati Oldu


Mehmet Emir duygulandirdi

Obezite ameliyati sonrasi hizla kilo vermeye baslayan ve kronik rahatsizliklarindan kurtulan Özge Koptur ameliyatini gerçeklestiren Doç. Dr. Burhan Mayir’i, serebral palsi hastasi 7 yasindaki oglu ile birlikte ziyaret etti. Annesinin hastaligindan dolayi tedavisinin yarim kaldigini söyleyen Mehmet Emir, “Annem bana daha iyi bakmak için ameliyat oldu. Ben annemi hiç üzmüyorum. Tek hayalim yürümek. Su anda 7 yasindayim ve okula baslayacagim. Annem bana bakarken bayilmisti. Simdi annem ameliyat oldu ve iyilesti. Annem ameliyat olunca ben de onunla ilgilendim, onu hiç üzmedim” sözleriyle duygulandirdi.

Kilo alinca oglunun tedavileri aksadi

Kronik rahatsizliklarindan dolayi kilo veremedigini bu nedenle 90 kiloya kadar çiktigini söyleyen fedakâr anne Özge Koptur, “Benim oglum, 14 Aralik’ta prematüre olarak dogdu. Dogum aninda oglumun beynine oksijen gitmedigi için beyin felci geçirdi. Biz bu durumu 4 aylikken fark ettik, 6 aylik iken teshis konuldu. Teshis konulduktan sonra hocalarimiz, oglumun düzenli olarak fizik tedaviye baslamasi gerektigini söyledi.

Devlet destegi ile bütün fizik tedavi seanslarina basladik. Oglum Emir, çok güçlü bir çocuktur. Fizik tedaviye yanit verince, biz 3 yasina kadar devletin verdigi fizik tedavilerle devam ettik. 3 yasindan sonra oglum için çok ciddi mücadele verdim. Sarma kurabiye yaparak, onlari satarak, el isi çanta yapip internette satarak ogluma; duyu bütünleme, robot seansi, ergoterapi gibi özel seanslar aldirmaya basladim. Seanslar alindikça oglum düzelmeye basladi.

Kronik rahatsizliklarim artinca, kilo veremedigim gibi, kilo almaya basladim. Kilolarim artinca, oglumun tedavileri de aksadi. Oglum benim serebral palsi hastasi ve bana bagimli oldugu için her isini ben destekliyorum. Okula, tedavilere götürüyorum. Ben ayni zamanda tansiyon hastasiyim. Tam tedaviye gidecegiz, tansiyonum yükseliyor. Oglumun tedavisi için satisa sundugum eli esi yapacagim, rahatsizlaniyorum. Bu durum çekilmez bir hale gelmisti. Bizim güzel yürekli, Viyana’da yasayan bir annemiz var. Onunla konustum, ’ameliyatini ben karsilarim’ dedi.

Tahlillerim yapildi, ilgilenildi ve ameliyatimi oldum. Simdi kilo vermeye basladim ve 7 gündür tansiyon ilaci kullanmiyorum. Oglumun tedavisi yarim kalmayacagi için çok mutluyum” diye konustu.



"Oglunun tedavisine devam edebilecegi için mutluyum"

OFM Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Burhan Mayir, ailenin kendisine ziyaretinden dolayi çok mutlu oldugunu, Mehmet Emir’in sözlerinden çok etkilendigini söyledi.

“Özge hanim bize asiri kilolarindan rahatsiz oldugu için basvurdu. Kilo vermeye daha önce çalismis ancak yeterli oranda basaramamis. Özge Hanim’in en büyük problemi, engelli çocugu olmasi. Yillardir bu çocukla ilgilenmek durumunda. Oglunun yürümesinde zorluk var. Sürekli onu tasimasi bir yere götürmesi gerekiyor. Fazla kilolu olunca, kendi hareket kabiliyetinin de azaldigini söyledi.

Biz de degerlendirmelerimizi yaptik, ameliyat için uygun oldugunu görünce ameliyat ettik. Bu süreçte hastane olarak elimizden gelen destegi vermeye çalistik. Çünkü zaten engelli bir çocugu var, bunla ilgilenmesi gerekiyor, maddi olarak çok büyük bir yükün altinda. Ameliyat için yurt disindan bazi sponsorlar bulmus, bunlarin destegi ile ameliyat oldu. Biz de hastane olarak gerek ameliyat zamani gerek bunda sonrasi için gerekli destegi verecegimizi söyledik. Su an her sey yolunda gidiyor. Kilo vermeye basladi.

Buna bagli olarak kendisinde hafifleme, hareket kabiliyetinde artma oldugunu söyledi.

Oglunun tedavisine devam edecegi için çok mutluyum” diye konustu.

Kaynak: İHA