MIT'ten DEAS'a Suriye'de Büyük Darbe

DEAS terör örgütü mensubu olan ve kirmizi kategoride aranan, sözde “Türkiye vilayeti sorumlusu” Ebu Usame el Türki kod adli Kasim Güler, MIT’in Suriye’de gerçeklestirdigi nefes kesen operasyonla yakalanip, Türkiye’ye getirildi.

MIT'ten DEAS'a Suriye'de Büyük Darbe
Çok sayida silah ve patlayicilarla birlikte, Türkiye’ye illegal yollarla geçerek, sansasyonel eylem planladigi ögrenilen Ebu Usame el Türki kod isimli Kasim Güler, MIT tarafindan Suriye’de tespit edilip, takibe alinmasinin ardindan basarili bir operasyonla Türkiye’ye getirildi.

Kirmizi kategoride aranip yakalanan ilk DEAS mensubu olan Kasim Güler’in üzerinden çok sayida örgütsel doküman ile gizli bilgiler çikti. Ebu Usame el Türki kod isimli Kasim Güler’in, 2008-2010 yillari arasinda Afganistan-Pakistan alanina geçerek Islami Cihat Birligi bünyesinde çatisma bölgelerinde faaliyet gösterdigi, 2014 yilinda örgüt lideri Halife Ebubekir El Bagdadi’ye biat ederek DEAS’a katildigi,2018 yilinda örgüt içerisinde üst düzey görevlerde yer aldigi, sözde “Türkiye vilayeti sorumlulugunun” ardindan ise DEAS’in Rusya, Avrupa ve Türkiye mali sorumlusu oldugu ögrenildi.

(Utku Simsek/IHA)
Kaynak: İHA