Konya'daki Süt Banyosu Durusmasi Sürüyor

Konya’da bir süt toplama merkezinde, süt kazaninda banyo yapan ve görüntüyü kaydederek sosyal medyada paylasan kisilerin yargilanmasina devam ediliyor. Durusma bir sonraki tarihe ertelenirken, olaya sahitlik eden M.C.’nin zorla getirilmesine karar verildi.

Konya'daki Süt Banyosu Durusmasi Sürüyor
Konya 5. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuksuz yargilanan saniklar Ugur T. ile taraf avukatlari katildi.

Emre S. ise durusmaya katilmadi. Ugur T.’nin avukati Ahmet Kaya, olayin medya baskisi yüzünden agir cezaya tasindigini belirterek, “Teknenin içindeki maddenin dezenfektan degil süt gibi lanse edildi. Emre S. kendi ifadesinde de bu durumu belirtti.

Teknenin içinde süt degil, dezenfektan bulunuyor” ifadelerini kullandi. Ugur T. ise söz hakkini kullanmadi. Durusmanin, bir sonraki tarihe ertelenerek olaya sahitlik eden M.C.’nin zorla getirilmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz olarak yargilanan saniklar Emre S. ve Ugur T.’nin tutuksuz olarak yargilanmasina devam edilmesine karar vererek durusmayi bir sonraki tarihe erteledi.

Olay

26 Ekim 2020’de süt toplama merkezinde süt banyosu görüntülerinin yayinlanmasinin ardindan 5 Kasim 2020 tarihinde sorusturma baslatildi. Tarim ve Orman Bakanligi yetkilileri tarafindan is yeri mühürlenerek faaliyetten men edilirken, is akdi sonlandirilan isçiler Emre S. ve görüntüyü kaydeden Ugur T. gözaltina alinmis, savcilik sorgulari sonrasi mahkemeye çikarilan Emre S. ve Ugur T. 6 Kasim’da tutuklanmisti. Emre S. ve Ugur T., avukatlarinin itirazi üzerine 11 Kasim’da ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti. Süpheliler hakkinda ise ‘zehirli madde katma" suçundan 2’ser yildan 15’er yila kadar hapis cezasi’ istemiyle dava açilmisti.
Kaynak: İHA