'Kirkdilim'in T1 Tünelinde Kazi Çalismalari Yüzde 80 Tamamlandi

Karadeniz Bölgesi'ni Iç Anadolu'ya baglayan en önemli güzergahlar arasindaki Çorum'da yaklasik 675 milyon liralik yatirimla insa edilen Kirkdilim Tünelleri'ndeki T1 tünelinde kazi çalismalarinin yüzde 80'inin tamamlandigi bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya'nin ofisinden yapilan yazili açiklamada, Kaya'nin Kirkdilim santiyesini ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi aldigi belirtildi.

Çorum-Osmancik bölünmüs yol ve Kirkdilim bölgesindeki tünel çalismalarinin hizla devam ettigi bildirilen açiklamada görüslerine yer verilen Kaya, Kirkdilim'deki T2 ve T3 tünellerinde kazilarinin tamamlandigini ifade etti.

Kargi, Osmancik, Dodurga, Laçin, Oguzlar ilçeleri basta olmak üzere Iç Anadolu ile Karadeniz bölgelerindeki vatandaslara ulasim kolayligi saglayacak yol yapiminin, hiz kesmeden sürmesi için sik sik alanda incelemelerde bulundugunu kaydeden Kaya, "Yani 2 tünelde isigi görmüs durumdayiz. T1 tüneli kazi çalismalarinin yüzde 80'i tamamlanmistir. Ayrica tünellerin dis mekanlarinda yapilacak çalismalar da yüzde 70 oraninda bitirilmistir. Vatandaslarimizin degisen iklim sartlarinda daha konforlu, güvenli ve daha kisa sürede ulasimini saglamak için gece gündüz çalisacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA