Karabük'te Engelliler Besici Olma Hayallerine ISKUR Sayesinde Kavustu

Karabük'te engellilere ve eski hükümlülere yönelik hibe destegi projesinden yararlanan engelli Bülent Çayli ile Zeynep Tatar, aldiklari ineklerle besi çiftligi kurarak hayallerini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyor Engelli Zeynep Tatar: 'Projeden çok memnun kaldim. Inekler dogum yapti, 2 yilda 4 buzagisi oldu. Ineklerin sütünü sagip degerlendiriyoruz. Yogurt ve peynir yapiyoruz' ISKUR Il Müdürü Mustafa Çalis: 'Su anda bir engellinin 65 bin liraya kadar hibe desteginden yaralanmasi mümkün. Bir eski hükümlü de 15 bürüt asgari ücret tutarinda hibe desteginden yaralanabilir. Vatandaslarimizi basvuru yapmaya çagiriyorum'

Karabük'te Engelliler Besici Olma Hayallerine ISKUR Sayesinde Kavustu
ORHAN KUZU - Karabük'te çocukluktan beri hayvancilik yapma hayali kuran engelli Bülent Çayli ile Zeynep Tatar, ISKUR'un hibe destegiyle besi çiftligi kurarak kendi islerinin patronu oldu.

Yenice ilçesine bagli Kayadibi köyünde yasayan yüzde 44 engelli kalp ve solunum hastasi Bülent Çayli ile Kalaycilar Mahallesi'nde oturan yüzde 55 engelli Zeynep Tatar, çocukluklarindan beri besici olmak istedi.

Hayallerini gerçeklestirmek için ISKUR'un engellilere ve eski hükümlülere yönelik hibe destegi projesine basvuran Çayli ve Tatar, üçer inek alarak küçük çiftlik kurdu.

Iki yilda hayvan sayisini çogaltmayi basaran Çayli ve Tatar, ineklerinin bakimini özenle yapiyor.

- "Hayvanciligi severek yapiyorum"

Engelli Bülent Çayli, AA muhabirine, ISKUR'dan 38 bin lira hibe destegi aldigini belirterek, "Bu parayla 3 inek aldim. Böylece hayvanciliga basladim, çok memnunum. Devletimizden Allah bin kere razi olsun. Bu 3 inegin 7 buzagisi oldu. Hayvanciligi gerçekten severek yapiyorum çünkü onlar benim hayatim, istikbalim. Imkan olsa da daha fazlasini yapabilsem. Çok güzel bir proje." diye konustu.

Engelli Zeynep Tatar da ineklerini aldiginda gebe oldugunu, daha sonra dogum yaptiklarini dile getirerek, "Ineklere elimizden geldigince bakiyoruz. Bu projeyle bize yardimci olan ISKUR'a tesekkür ederim." dedi.

Hayvanciligi severek yaptigini belirten Tatar, "Projeden çok memnun kaldim. Inekler dogum yapti. 2 yilda 4 buzagisi oldu. Buzagilar büyüyor, kurbanda satacagiz. Ineklerin sütünü sagip degerlendiriyoruz. Yogurt ve peynir yapiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Eski hükümlü ve engelliler kendi islerini kuruyor"

ISKUR Il Müdürü Mustafa Çalis ise engelli ve eski hükümlü çalistirmayan isverenlere kesilen idari para cezalarini degerlendiren bir komisyonlari oldugunu animsatti.

Bu komisyonun engellilere ve eski hükümlülere yaptigi projelerden dolayi hibe verdigini aktaran Çalis, "Özel politika dedigimiz bizim gruplarimiz var. Bu gruplarda eski hükümlü ve engelliler ISKUR'un hibe desteklerinden yaralanip kendi islerini kuruyorlar. Karabük'te de bu amaç hasil oldugu için çok mutluyuz." dedi.

Çalis, gelecek aylarda yeni hibe destekleriyle ilgili basvurularin baslayacagini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Kendi isini kurmak isteyen gerek hayvancilik gerekse diger ticaretle ugrasacak engelli veya eski hükümlülere hibe destegi yönünde çagrida bulunmak istiyorum. Su anda bir engellinin 65 bin liraya kadar hibe desteginden yaralanmasi mümkün. Bir eski hükümlü de 15 bürüt asgari ücret tutarinda hibe desteginden yaralanabilir. Vatandaslarimizi hibe desteklerine basvuru yapmaya çagiriyorum."
Kaynak: AA