KAAN Projesi Ile 80 Bin Kolluk Ve Özel Güvenlik Görevlisine Egitim Verildi

Özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleri ile etkili iletisiminin saglanmasi amaciyla baslatilan uygulamayla öncelikle site ve benzeri yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlileri olmak üzere 270 bin özel güvenlik görevlisine egitim verilecek.

Emniyet Genel Müdürlügü (EGM), Genel Kolluk-Özel Güvenlik Isbirligi ve Entegrasyonu (KAAN) projesi kapsaminda, 80 bin 301 genel kolluk personeli ve özel güvenlik görevlisine egitim verildigini bildirdi.

EGM'den yapilan açiklamaya göre, özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleri ile etkili iletisimi, etkin is birligi ve koordinasyonun saglamasi amaciyla ülke genelinde baslatilan KAAN Projesi devam ediyor.

Proje ile 81 ilde, 2 bin 503 ayri noktada, 68 bin 727 özel güvenlik görevlisi ve 11 bin 574 genel kolluk personeliyle hizmet veriliyor.

Projeye geçis sürecinde, Özel Güvenlik Denetleme Baskanliginca 80 bin 301 genel kolluk personeli ve özel güvenlik görevlisi egitimlerini tamamladi.

- Sikayetler üzerine ikinci asamaya geçildi

Istanbul'un Esenyurt ilçesinde yapilan denetimler sonucunda, bazi sitelerde usulsüz özel güvenlik hizmeti sunuldugu, özel güvenlik görevlisi olmayan kisilerin danisman unvaniyla özel güvenlik görevlisinin yetkilerini kullandirilmak suretiyle çalistirildigi belirlendi.

Ayrica, buralarda çalisanlarin, site yöneticilerinin hukuka aykiri taleplerini yerine getirerek, site sakinlerinin huzurunu bozduklari ve meydana gelen bazi olaylari polise haber vermedikleri yönünde sikayetler tespit edildi.

Bunun üzerine eksiklerin giderilmesi amaciyla Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun talimatiyla, KAAN Uygulamasinin ikinci asamasina geçildi.

Öncelikle site ve benzeri yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlileri olmak üzere KAAN uygulamasi kapsaminda olmayan yaklasik 90 bin noktada çalisan, 270 bin özel güvenlik görevlisine, bu yil içerisinde egitim verilecek. Ülke genelinde özel güvenlik izni alinan tüm yerlerde projenin faaliyete geçirilmesi planlaniyor.

Bu kapsamda, Esenyurt'ta 67 özel güvenlik izni bulunan sitede çalisan 633 özel güvenlik görevlisi ve 282 site yöneticisi ile kendileriyle is birligi saglayacak 335 genel kolluk personeline, Özel Güvenlik Denetleme Baskanligi polis basmüfettisleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) egitmenleri tarafindan egitim verilmeye baslandi.

Istanbul'daki 1775 site ve benzeri yerde görev yapan 11 bin 666 özel güvenlik görevlisine egitim verilmesinin ardindan, Türkiye genelinde, özel güvenlik izni verilen 6 bin 16 sitede istihdam edilen 21 bin 924 özel güvenlik görevlisi ve yöneticilerinin projeye dahil edilmesi hedefleniyor.
Kaynak: AA