Istanbul Caddesinde 24 Saat Çalisma Olacak

“Sehrin Kalbinde Büyük Dönüsüm” sloganiyla baslatilan “Kent Estetigi Projesi”nde dogal tas örme çalismalarina baslandi. GPS ölçümleri yapilarak baslanan çalismalar 24 saat esasina göre ilerleyecek.

Istanbul Caddesinde 24 Saat Çalisma Olacak
Cedidiye Meydani ve Millet Bahçesini birbirine baglayacak olan ’Kent Estetigi Projesi’nde dogal tas örme çalismalarina baslandi. Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün yakindan takip ettigi ve alt yapi çalismalari kisa sürede tamamlanan Istanbul Caddesinde ekipler 24 saat esasina göre çalisacak.

Düzce Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri hafta basi itibariyle bölgede GPS ölçümlerini tamamlayarak, dogal taslari örmeye basladi.

Mansur Bayram Caddesi girisinden itibaren baslanan örme isleminde ilk bölüm Malatyali Pasajinin bulundugu alana kadar devam edecek.

Gündüz orta bölüm, aksam dükkan önleri

Cadde üzerindeki çalismalar esnaf ve vatandaslari en az rahatsiz edecek sekilde ilerleyecek. Vatandas ve esnaflarin dükkanlara rahat giris çikis yapmalari için gündüz orta bölümde, aksam ise dükkan önlerindeki bölümlerin tas örme islemleri gerçeklestirilecek.

13 bin metrekarelik alanda yapilacak tas döseme isleminin saglikli sekilde yürütülmesi adina hazirliklarin tamamlandigini ifade eden Baskan Dr. Faruk Özlü, “Geçtigimiz haftalarda, tam kapanma dönemini firsata çevirerek Kent Estetigi Projemizin altyapi çalismalarini tamamlamistik. Bu çalismayi o döneme gerçeklestirmemizin nedeni, vatandas ve esnaflarimizi magdur etmemekti. Altyapi çalismalarimizin ardindan, üst yapiyla ilgili son hazirliklarimizi da tamamladik. Dogal taslarin dösenmesinin yaninda agaç dikim ve sokak mobilyalari da yerlestirilmeye baslanacak. Çalismalarimizi mesai mefhumu gözetmeksizin en kisa süre içerisinde tamamlayacagiz. Millet Bahçesinden itibaren Istanbul Caddesi boyunca ilerleyecek ve Cedidiye Meydan Projesi ile taçlanacak olan çalismalarimizin tamamlanmasiyla çok daha farkli ve modernize edilmis bir sehre uyanacagiz” dedi.

Kaynak: İHA