Is Adami Cinayetinin Yargilanmasina Devam Edildi

Kayseri’de 3 milyon Euro karsiliginda öldürüldügü iddia edilen is adamin cinayetinin 7 sanikli durusmasina devam edildi. Durusmada söz verilen katil zanlisi E.Y.; “Susma hakkimi kullanmak istiyorum” dedi.

Is Adami Cinayetinin Yargilanmasina Devam Edildi
3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu saniklar D.K., M.P., O.M., E.K., V.K. ve E.Y. tutuklu bulunduklari ceza infaz kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, tutuksuz sanik M.E. durusmaya katilmadi. Ayrica sanik avukatlari ve müsteki avukatlari durusmada hazir bulundu. Mahkemede söz verilen katil zanlisi E.Y., “Herhangi bir talebim yok. Susma hakkimi kullanmak istiyorum” dedi.

Mahkemede kendini savunan saniklardan D.K.,” Olayla alakam yoktur. Emrah’a yardim etmedim” dedi.

Tutuklu sanik M.P ise,” Ben virüs oldum. Virüs akcigerlerime indi. Benim acilen bir hastaneye yatirilmam gerekiyor” dedi.

Sanik E.Y.’yi azmettirmek ile suçlanan O.M. de, ”Ben ne öleni ne de öldüreni tanimiyorum. Sirf E.Y. söyledigi için ben burada tutukluyum. Ben azmettirmek ile yargilaniyorum. Tanimadigim birini nasil azmettirebilirim?” diyerek kendini savundu. Saniklardan E.K. de kendini, “Ben 8 aydir magdurum. Üzerime hiçbir ifade ve delil yok. Ben 8 aydir bos yere hapis yatiyorum” diye savundu. Mahkeme heyeti tutuklu sanik E.K.’nin tahliye edilmesine karar verirken, heyet degisikliginden dolayi durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Olay

Kayseri’nin Mimarsinan Mahallesi Tarsus Caddesi’ndeki ofisin bahçesinde oturan Orhan Adibelli, sapkali ve maskeli bir kisi tarafindan kursunlanarak öldürüldü. Olay sonrasinda Kayseri Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan zanlinin tespit edilmesi ve yakalanmasi için çalisma yapildi. Yapilan çalismalarda polis ekipleri 750 saatlik güvenlik kamera görüntüsünü inceleyerek, 250 kisi ile görüstü. Polis ekiplerinin en ince ayrintiyi dahi atlamadigi olayda katil zanlisinin 26 yasindaki E.Y. oldugu belirlendi. Katil zanlisi E.Y.’nin Gaziantep’te oldugunun tespit edilmesi üzerine Gaziantep Cinayet Büro Amirligi ekipleri ile birlikte operasyon yapildi. Zanli E.Y. 15 Agustos’ta yakalanarak gözaltina alindi ve hakkindaki islemler sonrasinda çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanli E.Y.’nin sorgusunu inceleyen ve olayi ayrintilari ile arastiran Cinayet Büro Amirligi ekipleri, E.Y.’nin, öldürdügü Orhan Adibelli’yi tanimadigi, Adibelli’nin ortaklari ve çalisanlari ile husumetli olmasini da degerlendirerek sorusturmayi derinlestirdi. Cinayet Büro Amirligi ekiplerinin yaptigi çalismalarda, E.Y.’nin cinayeti 3 milyon euro karsiliginda isledigi, cinayetten 8 ay önce Kayseri’de ev kiraladigi, Orhan Adibelli’yi takip ettigi, is yerini, evini ve kullandigi araci takip ettigi, cinayeti islemek için uygun zamani kolladigi belirlendi. belirlenen O.M., M.P., M.E. ve D.K. de Gaziantep’te düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltina alindi ve Kayseri’ye getirildi.

Zanlilar haklarinda yapilan islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA