GÜNDEM / 15 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan resmi törenle karsilanacak. Erdogan ve Aliyev, bas basa görüsmenin ardindan anlasmalarin imza töreni ve ortak basin toplantisina katilacak, sehir turu yapacak.

(Susa) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin Meclis Grup Toplantisi'na katilacak.

(TBMM/13.30) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Cumhurbaskanligi Dolmabahçe Çalisma Ofisi'nde Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Koordinasyon Kurulu üyelerinin katilimiyla düzenlenecek toplantiya istirak edecek.

(Istanbul/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, partisinin Çamlihemsi, Pazar ve Hemsin ilçe baskanliklarini ve belediye baskanliklarini ziyaret edecek, Hemsin'de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Rize/09.30-16.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM'den

- HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantilari düzenlenecek.

- Genel Kurulda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Infazi Hakkinda Kanun ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

- KIT Komisyonunda, Türkiye Emlak ve Katilim Bankasi AS ile Türkiye Ihracat ve Kredi Bankasi AS'nin hesaplari incelenecek.

(TBMM/12.45/10.45/15.00/15.30/16.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliginde basin toplantisi düzenleyecek.

(Brüksel) (Fotografli-Görüntülü)

2- TÜIK, 2020 yili gelir ve yasam kosullari arastirmasi ile nisan ayi ücretli çalisan istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- AB-ABD Zirvesi'nde ABD Baskani Joe Biden, AB Konseyi Baskani Charles Michel ve AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen bir araya gelecek.

(Brüksel) (Fotografli)

GÜNCEL

1- Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu (TIHEK) Baskani Süleyman Arslan, "60 Yas Üstü Yaslilarin Yaslilik Algisi ve Kendi Sorunlarina Bakisi" konulu kamuoyu arastirmasinin sonuçlarini, kurumda düzenlenecek basin toplantisiyla açiklayacak.

(Ankara/10.30) (Fotografli)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) gruplarinda ilk maçlar, F Grubu'ndaki Macaristan-Portekiz ve Fransa-Almanya karsilasmalariyla tamamlanacak.

(Budapeste/19.00/Münih/22.00) (Fotografli)

2- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi A Grubu'nda 16 Haziran Çarsamba günü Galler ile oynayacaklari maça iliskin Bakü Olimpiyat Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Milliler karsilasma öncesi son antrenmani yapacak.

(Bakü/16.45/17.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Türkiye Basketbol 1. Ligi'nden ING Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek takimin belirlenecegi play-off final serisinin 4'üncü maçinda Semt77 Yalovaspor, Samsunspor'u konuk edecek.

(Yalova/16.00) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Borsada ilk çeyrekte en çok sanayi sirketlerinin kari artti

- Borsada islem gören sanayi sirketlerinin geçen yilin ilk çeyreginde 639 milyon 106 bin 915 lira olan kari, bu yilin ayni döneminde 14 milyar 130 milyon 227 bin 77 liraya yükseldi

- Geçen yilin ilk çeyreginde 1 milyar 946 milyon 666 bin 24 lira zarar eden hizmet sektörüne dahil sirketler, 2021'in ilk 3 ayinda 5 milyar 664 milyon 510 bin 762 lira kara döndü

(Burhan Sansarlioglu/Istanbul)

2- Izmir'de kis ve ilkbahar yagislari barajlara "can suyu" oldu

- DSI 2. Bölge Müdürü Birol Çinar:

- "Izmir'de çevrim içi olarak anlik takip ettigimiz 13 baraj ve gölet var. Bunlarin su anda ortalama doluluk orani yüzde 54. Geçen yil ayni dönemde doluluk seviyesi yüzde 56'ydi"

- "Seviyesi en kötü olan depolamamiz ne yazik ki Beydagi Baraji. Onun disindaki barajlarda doluluk orani hemen hemen geçen seneki seviyelerde"

(Halil Fidan/Izmir)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA