Eskisehir'de 514 Bin 147 Asi Rakamina Ulasildi

Eskisehir Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge korona virüsle mücadele çalismalari basta olmak üzere sunulan saglik hizmetlerini degerlendirmek, saha çalismalarini yakindan gözlemlemek amaciyla yaptigi ziyaretlerine devam ederken, “Asilar güvenli ürünlerdir, asi olmayi ihmal etmemeliyiz” dedi. Bilge, Eskisehir’de toplamda 514 bin 147 asilama gerçeklestigini belirtti.

Eskisehir'de 514 Bin 147 Asi Rakamina Ulasildi
Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskisehir Sehir Hastanesi ve Eskisehir Sanayi Odasi hizmet binasinda olusturulan Asi Uygulama Merkezini ziyaret eden Prof. Dr. Ugur Bilge, hastanelerin asilama odalari, poliklinik hizmetleri ile acil servisini gezerek vatandaslara sunulan saglik hizmetlerini yerinde degerlendirdi. Degerlendirmeler sirasinda vatandaslarla sohbet etme imkâni bulan Bilge, vatandaslardan gelen sorulari yanitlayarak onlarin endiselerini giderip, yapilan asilar hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Herhangi bir asi adayi olan ürünün insanlara verilmeden önce, klinik öncesi sinavlardan geçtikten sonra klinik gelistirme ve üretim zinciri dâhil birçok teste tabii tutuldugunu belirten Bilge “Bu asamalarda kullanilan asinin toksik etkilerinin olup olmadigi ve vücudun verdigi tepkiler dikkatle incelenir. Asilar güvenli ürünlerdir. Asi yan etkilerinin çogu hafif ve geçici yan etkilerdir. Asilanan kisilerde; asi uygulanan yerde kizariklik, hassasiyet veya agri olabilir. Asilama sonrasinda istenmeyen bir etki görüldügünde hastaneye veya aile hekiminize basvurulabilir” dedi.



“Asi olmayi ihmal etmemeli ve mutlaka yaptirmaliyiz”

Pandemiyi sonlandirabilmek için toplumun yüzde 60-70’lik bir kisminin asilanmasi gerektigini vurgulayan Prof. Dr. Ugur Bilge, “Eskisehir’de bunu yapmak için tüm gücümüzle çalisiyoruz. Asi olmayi ihmal etmemeli ve mutlaka yaptirmaliyiz. Bunun yaninda pandemiden korunmak için hala en önemli tedbirin maske, mesafe ve hijyen oldugu da unutmamalidir. Covid-19 asisi tanimlanmis olan vatandaslarimiz, Alo 182 ve Merkezi Hekim Randevu Sistem (MHRS) uygulamasi üzerinden randevu alarak Aile Hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinde ücretsiz olarak asilarini yaptirabilirler. Vatandaslarimizin rahatlikla asilarini olabilmeleri için Il Saglik Müdürlügümüz tarafindan her türlü tedbir alinmistir” diyerek vatandaslara en yakin sürede asi olmalari konusunda çagri yapti.

Eskisehir’de 514 bin asilama gerçeklesti

Öte yandan Prof. Dr. Ugur Bilge, bugüne kadar Eskisehir’de 1 doz asi uygulanan kisi sayisinin 310 bin 989, 2 doz asi uygulanan kisi sayisinin ise 203 bin 158 olmak üzere toplamda 514 bin 147 asilama gerçeklestigini belirtti.

Kaynak: İHA