Düzce'de Bir Okul Satisa Çikartildi

DÜZCE – Düzce’nin Serefiye Mahallesi’nde bulunan Ismetpasa Ortaokulu, deprem yönetmeligi kapsaminda güçlendirilmesi gerektigi ve okul bahçesinin küçük olmasi nedeni ile satisa çikartildi. Yeni okul binasi ise kisa sürede tamamlanarak, Düzce’de ikili egitim tamamen ortadan kalkmis olacak.

Düzce'de Bir Okul Satisa Çikartildi
Düzce Il Milli Egitim Müdürlügü, Düzce’de yüzlerce ögrenciyi mezun eden Ismetpasa Ortaokulu’nun satilacagini ve okul için yeni bir bina yapilacagini ögrencilerin geçici olarak baska okullara gönderilecegini açikladi.

Ayrica Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, "Düzce’de ikili egitim yapan tek okul Ismetpasa Ortaokulu’ydu. Ögrenciler için yeni bina yapilmasinin ardindan Düzce’de ikili egitim tamamen ortadan kalkmis olacak” ifadelerini kullandi.

Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, "Ismetpasa Ortaokulu’nun 1019 ögrencisi olup ikili egitim yapmaktadir. Okulda 16 derslik bulunmaktadir. Ayrica mevcut okul bahçesi küçük olup, ögrenciler için gerekli olan oyun ve spor alanlari ihtiyacini karsilamamaktadir. Ismetpasa Ortaokulu mevcut binasi deprem yönünden güçlendirilmesi gereken bir binadir. Okul arsasi 1325 metrekare olup okulun normal ögretime geçebilmesi ve ögrencilerin ihtiyaci olan sosyal alanlarin olusturulabilmesi için yeterli degildir. Ismetpasa Ortaokulu’nun yerine yeni okul binasi yapilamayacagindan, imar durum degisikligi yapilmis ve ticarî alana dönüstürülmüstür. Okul yerinin satisindan elde edilecek gelirle yeni okulun yapimina Darici Mahallesindeki otogar yaninda bulunan 10 bin metrekare arsa üzerinde baslanacaktir. Ismetpasa Ortaokulu’nun yakin çevresinde okul yapimi için uygun arsa bulunmadigindan, yeni okul yapiminin tamamlanmasiyla birlikte okul, mevcut binasina 1100 metre uzaklikta bulunan Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tasinacak olup, yeni yapilacak olan okul da Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilecektir. Ismetpasa Ortaokulu bu süreçte, geçici olarak Atatürk Ortaokulu/TOBB Ilkokulu bahçesinde bulunan ve yakin zamanda güçlendirilmesi ve tadilati yapilan ve su an bos olarak duran ek binaya tasinacaktir. Planlanan bu çalismalarin yapilmasi ile birlikte Düzce’de ikili egitim sorunu ortadan kalkacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA