Aydin'da Dogaya Ilk Kekligi Baskan Kaplan Saldi

Aydin’a bagli Koçarli ilçesinde bulunan Adnan Menderes Kent Ormani’nda tarim alanlarindaki zararlilarla mücadele amaciyla dogaya bu yil ilk kez 500 adet kinali keklik salimi yapildi.

Aydin'da Dogaya Ilk Kekligi Baskan Kaplan Saldi


Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü Kahramanmaras Teknik Üretme Istasyonu’ndan temin edilen 500 adet kinali keklik, Koçarli Adnan Menderes Kent Ormani’nda dogaya salindi. Ilk kinali kekligi beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte “Bir bin olsun” temennisiyle dogaya salan Koçarli Belediye Baskani Kaplan, avcilardan kaçak yöntemlerle av yapmamalarini rica ederek hayvanlari hep birlikte koruyup kollama çagrisinda bulundu.

“Keklik salimi devam edecek”

Adnan Menderes Kent Ormani’nda gerçeklesen kinali keklik salimi etkinligine, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Aydin Orman Isletme Müdürü Mustafa Koruk, Aydin Meteoroloji Il Müdürü Musa Deveci, Aydin Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Egemen Iscan, Koçarli Belediye Meclis Üyesi Bahri Erdel ile Adnan Akdag’in yani sira bölgedeki mahalle muhtarlari da katildi.

Konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Adnan Menderes Kent Ormani ile birlikte Koçarli’daki 20 mahalledeki farkli noktalarda da keklik salimi yapilacagini açiklayan Aydin Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Iscan, “Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügümüzün 2021 yili dogaya salim programi kapsaminda Koçarli’da 500 adet kinali keklik tahsis edildi. Koçarli Kent Ormani’nda 100 adet kekligimizi dogaya saldik. Geçen sene Çine ve Karacasu’da bin 500 adet kekligi dogaya salmistik. Her yil Bakanligimizin belirledigi çerçevede salim gerçeklestiriyoruz. Keklik salimi bu yil da farkli ilçelerimizde devam edecek” dedi.

“Yaban hayatini korumaliyiz”

Adnan Menderes Kent Ormani’nin yaban hayatinin rahatsiz edilmedigi ve bir çok canli türünün bölgede rahatça yasayabildigi bir bölge oldugunu söyleyen Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, “Yaban hayati için su, güvenlik, barinma, beslenme konusunda elverisli imkanlara sahip olan Adnan Menderes Kent Ormanimiz, dogal yasamin korunmasi açisindan önemli bir yere sahip. Insanlarimiz buraya ailesiyle ve dostlariyla beraber piknik amaçli geliyorlar. Burada avlanma kesinlikle yasaktir. Kekligimiz yilda dört yumurta veriyor. Hizli bir üremeyle bölgemizde de güzel bir görüntü olusacagina inaniyoruz. Hem kekligin barinma ortami hem de Adnan Menderes Kent Ormani’nin kendine has özelliginden dolayi buraya salinmis olmasi da önemlidir. Ben Tarim ve Orman Bakanlimiz nezdinde Orman Genel Müdürlügümüz ile Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Avci arkadaslarimizin kaçak yöntemlerle bu hayvanlari avlamamalarini rica ediyorum. Bu hayvanlari koruyup kollamaliyiz. Yaban hayati vazgeçilmez temel unsurlarindan birisidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA