ABD Baskani Biden Cenevre'de

ABD Baskani Joe Biden, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile yarin yapacagi yüz yüze görüsme için Isviçre’nin Cenevre kentine geldi.

ABD Baskani Biden Cenevre'de
ABD Baskani Joe Biden, Avrupa turunun son ayagi olan Isviçre’nin Cenevre kentine geldi. Biden’i tasiyan Air Force One uçagi Cenevre (Cointrin) Havalimanina inis yapti. Biden’in yarin Villa La Grange’de Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmesi beklenirken, söz konusu görüsmenin yaklasik 4-5 saat sürecegi öngörülüyor. Iki liderin, görüsmede stratejik istikrar, Covid-19’la mücadele, bilgi güvenligi, siber güvenlik ve bölgesel konulari ele almasi bekleniyor.

Giris yasakli bölge

Putin ve Biden arasindaki zirveye ev sahipligi yapacak olan Villa La Grange’nin çevresinde insan ve araçlar için yarin gün boyunca "giris yasakli bölge" olarak adlandirilan bir güvenlik bölgesi kurulacak. Güvenlik bölgesi içindeki bu kisitlamalarin, zirve öncesi ve zirve sirasindaki gösterileri ve protestolari kapsayacak.

Öte yandan Putin, Biden ile daha önce 2011’de eski ABD Baskani Barack Obama yönetiminde baskan yardimcisi olarak görev yaptigi sirada tanismisti.
Kaynak: İHA