140 Damizlik Koç Üreticilere Teslim Edildi

Üreticilerin ellerindeki koyun sürülerine yüksek vasifli erkek damizliklarinin katiliminin saglanmasi amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde yürütülen projeyle 17 ilçede 140 adet damizlik koç üreticilere dagitildi. Büyüksehir Belediyesi’nin yüzde 75 hibe destegi ile TIGEM’den alinan damizlik koçlar, sürülerdeki kan degisimini saglayarak, verimliligin artirilmasina büyük katki saglayacak.

140 Damizlik Koç Üreticilere Teslim Edildi
Il genelinde kirsal kalkinmanin saglanmasi adina çalismalarina ara vermeden devam eden Manisa Büyüksehir Belediyesi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile ortak bir projeye daha imza atti. ’Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Sürü Iyilestirme Projesi’ kapsaminda 17 ilçede 40-120 bas anaç koyunu olan ve Tarim Bakanligi kayit sistemlerine kayitli olan isletmelere, ellerinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasifli erkek damizliklarin katilimiyla kan degisiminin saglanmasi amaciyla 140 adet damizlik koç dagitimi gerçeklestirildi.

Mevcut verimliligin artirilmasi amaciyla yürütülen proje kapsaminda toklu/çebiç, merinos, kivircik ve tahirova cinsi koçlar Bursa Karacabey Tarim Isletmeleri Müdürlügü’nden alinarak 17 ilçede üreticilere teslim edildi. Akhisar ve Salihli’de düzenlenen programa Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskani Yilmaz Usta, Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Akhisar Muhtarlik Hizmetleri Sorumlusu Ali Aybars Özbilgin, Salihli Muhtarlik Hizmetleri Sube Müdürü Orçun Abali ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürleri katildi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini üreticilere ileten Kirsal Hizmetler Daire Baskani Yilmaz Usta, "Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak tarim ve hayvancilikla ilgili yürüttügümüz birçok projede tüm paydaslarla her türlü isbirligi içerisinde sizlere faydasi olacak çalismalarin içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesi nedeniyle sizlerle bir aradayiz. Daha önceden de Il Müdürlügümüzle biyoteknik, biyolojik mücadelede, erken uyari sisteminde, aricilik konularinda isbirligi yaptik. Büyüksehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin gelirlerini artiracak her türlü çalismanin içerisinde, tüm sektör paydaslari ile birlikte hareket etmeye haziriz. Bugün burada bulunan merinos, kivircik ve tahirova cinsi koçlarimizi TIGEM’den aldik. 140 adet damizlik koçu üreticilerimizle bulusturuyoruz" dedi.



Yüzde 75 hibeli olarak teslim edildi

Heyet olarak gidilerek hayvanlarin seçiminin yapildigini belirten Daire Baskani Yilmaz Usta, "Umarim sizlere faydali olacaktir. Küçükbas hayvan yetistiriciligi ülkemizin kirmizi et açiginin kapatilmasinda en önemli sektörlerden bir tanesi. Koyunculukta da sürekli kendi koçlarinizi kullanmayla olusan akrabaligin azaltilmasi, kan degisiminin saglanmasinin önemli bir faktör oldugunu biliyoruz. Size bu koçlari yüzde 75 hibeli olarak Büyüksehir Belediyesi destegiyle teslim ediyoruz. Umarim hayirli ugurlu olur" ifadelerini kullandi.

"Kirsal kalkinmaya ayirdigi bütçeden dolayi tesekkür ediyorum"

Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise, "Manisa Büyüksehir Belediyesi ile ortaklasa yürüttügümüz bir projemizin daha dagitim törenindeyiz. Hem Büyüksehir Belediyemizin hem de Il Müdürlügümüz ve ilçe müdürlüklerimizin gayretleri var. Buradan insallah bu koçlarla koyunculuk yapan üreticilerimizin sürülerinin verimleri için iyilesmenin saglanmasi saglanacak. Koyunculukta koç en önemli materyal. Bunlar da TIGEM’de yetistirilmis irklari. Dolayisiyla bu koçlar sürülere katildigi zaman bu irkin getirmis oldugu verimi ve kaliteyi sürülere saglamis olacak. Büyüksehir Belediye Baskanimiza tarima ve kirsal kalkinmaya ayirmis oldugu bütçeden dolayi tesekkür etmek istiyorum. Büyüksehir Belediyesi’nin kirsal hizmetler alaninda çalisan tüm ekibine de tesekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte tarim ve kirsal kalkinma ile ilgili diger projelerimde gerçeklesmeye devam edecek" diye konustu.

Kaynak: İHA