Zarif'ten Israil'deki Iktidar Degisikligi Için 'Saldirganlik Üzerine Kurulan Yapinin Uzun Sürmeyecegi' Yorumu Açiklamasi

'Filistinlilere karsi baslatilan uzun bir savas ve saldiri dönemi ile Iran'a yönelik tehditlerden sonra zorba düstü. Gazze zafer isaretini yükseltiyor ve Iran izzetli yürüyüsünü sürdürüyor. Belki ondan sonra gelenler, saldirganlik ve isgal üzerine kurulan yapinin uzun sürmeyecegini ögrenir'

Iran Disisleri Bakani Muhammed Cevad Zarif, Israil'de "degisim hükümeti" olarak tanimlanan Naftali Bennett liderligindeki yeni hükümetin, "saldirganlik ve isgal üzerine kurulan yapinin uzun sürmeyecegini ögrenmesini umdugunu" belirtti.

Zarif, Twitter hesabindan paylastigi mesajinda, Israil'de Gelecek Var ve Yamina partilerinin öncülügünde kurulan koalisyon hükümetinin güvenoyu almasiyla 12 yildir devam eden Basbakan Binyamin Netanyahu döneminin sona ermesini degerlendirdi.

Netanyahu döneminde Filistinlilere yapilan saldirilari hatirlatan Zarif, "Filistinlilere karsi baslatilan uzun bir savas ve saldiri dönemi ile Iran'a yönelik tehditlerden sonra zorba düstü. Gazze zafer isaretini yükseltiyor ve Iran izzetli yürüyüsünü sürdürüyor. Belki ondan sonra gelenler, saldirganlik ve isgal üzerine kurulan yapinin uzun sürmeyecegini ögrenir." ifadelerini kullandi.

Israil'de Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Bennett öncülügünde kurulan koalisyon hükümeti, dün aksam 120 sandalyeli Mecliste 60 milletvekilinin destegiyle güvenoyu almis ve 12 yillik Netanyahu dönemi sona ermisti.

Iktidari süresince nükleer programi nedeniyle Iran'a yönelik askeri saldiri tehditlerinde bulunan Netanyahu, Israil ile Filistin arasindaki iki devletli çözüm önerilerini baltalamis ve her firsatta abluka altindaki Gazze'ye saldirilar baslatarak baris umutlarini ortadan kaldiran adimlar atmisti.
Kaynak: AA