Zabitadan Firinlara Denetim

Marmaris Belediyesi Zabita ekipleri, vatandaslarin saglikli ve kaliteli bir hizmet almasi için kapsamli firin denetimi baslatti. Ekmeklerin gramaji ve firinlarin hijyen sartlari basta olmak üzere birçok noktada kontroller gerçeklestirildi.

Zabitadan Firinlara Denetim
Marmaris Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, ilçede ekmek üretimi yapan firinlar basta olmak üzere pasta ve tatli imalathanelerine yönelik denetim baslatti. Ekipler, fiyat tarifesi, gramaj, hijyen kurallari ve maske konusunda isletmeleri denetledi. Zabita ekipleri maske, mesafe konusunda da uyarilarda bulundu. Ilk etapta 7 firinda gerçeklestirilen denetimde olumsuzluga rastlanmadi.

Konuyla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, halkin gida ihtiyacini karsilayan baslica yerlerden biri olan firinlarda denetimlere baslandigini belirterek, “Yapilan ilk denetimde 7 isletme kontrol edildi. Gramajla ilgili yaptigimiz denetimlerde kurallara uyuldugunu hatta yasal gramaj sinirinin üstünde de üretim yapildigini gördük. Bunun yani sira fiyat tarifesi, hijyen noktalarinda da denetimler yaptik. Bir olumsuzluga rastlamadik. Bunun için özen gösteren esnafimiza tesekkür ederiz” ifadesini kullandi. Yetkililer denetimlerin devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA