Yozgat'ta Kovid-19 Asisina Yogun Ilgi

Yozgat Sehir Hastanesi, 20 asi odasi, yeterli hemsire ve saglik personeliyle günlük yaklasik 1600 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi uygulayarak önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

Sehir Hastanesi Bashekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, gazetecilere, Kovid-19 asisinin 40 yas üstü vatandaslara uygulanmaya baslamasiyla yogunlugun arttigini söyledi.

Yozgat'ta vatandaslarin asiya yogun ilgi gösterdigini aktaran Kozan, "Hastanemizde 20 asi odasi, yeterli saglik personelimizle vatandasimiza asi hizmeti sunuyoruz. MHRS üzerinden randevu alan vatandaslarimiza birinci ve ikinci doz asilarini uyguluyoruz. Toplumsal bagisikligin saglanmasi için tüm halkimizi asi olmaya davet ediyorum. Asilama yapilmasiyla normal hayata dönüsümüz de hizlanacaktir. Hastanemizde MHRS'den alinan verilere göre günlük 1400 dozun altina hiç düsülmedi, ortalama sayimiz 1550-1600 civarinda devam etmektedir." dedi.

Asi yaptiran vatandaslardan Hatice Ari da herkesi asi olmaya davet ederek, "Asi önemli, toplumumuzda herkes asi olursa Kovid-19 hastaligindan da kisa sürede kurtulmus oluruz." diye konustu.

Alkan Sönmez de 40 yas ve üstüne asi uygulamasinin açildigini belirterek, "40 yasindayim, kontrol ettigimde asi çikmisti, randevumu alip asimi yaptirdim. Insallah herkes de asisini yaptirir, bu hastaliktan kurtuluruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA