TRT Genel Müdürü Eren, Asya-Pasifik Yayin Birligi-Italya Ulusal Kanali Günleri'nin Açilis Panelinde Konustu Açiklamasi

'Kamu yayinciliginin, bilgilendirme, egitme ve eglendirme olmak üzere üç ana sorumlulugu vardir' 'TRT olarak pandeminin basindan beri, gerek TRT EBA kanallarimizla gerek dizilerimizle ve haber kaynaklarimizla bu rolümüzü basariyla yerine getiriyoruz'.

TRT Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Ibrahim Eren, üçüncüsü düzenlenen ve dünyanin en önemli yayin kuruluslarini bir araya getiren, Asya-Pasifik Yayin Birligi (ABU) - Italya Ulusal Kanali (RAI) Günleri'nin açilis paneline katildi.

TRT'den yapilan açiklamaya göre, "Covid Disi Yeni Bir Dünya: Kamu Yayincilari Daha Açik, Kapsayici ve Hosgörülü Toplumlar Yaratilmasina Hizmet Edebilir mi?" temasi ile düzenlenen panel, Asya-Pasifik bölgesinden ve Avrupa'dan uzmanlarin katilimiyla, RAI'nin Milano stüdyosundan, hibrit formatta yapildi.

Açilisi, ABU Baskanlik görevini de yürüten Ibrahim Eren ile Avrupa Yayin Birligi (EBU) Baskani ve FTV (France Televisions) Genel Müdürü Delphine Ernotte Cunci'nin katildigi panelle yapilan oturumda, kamu yayincilarinin, salgin sonrasi dönemde daha açik, kapsayici ve hosgörülü toplumlarin olusmasindaki rolüne deginildi.

- "TRT salgin döneminde, 7 gün 24 saat görevinin basinda"

Panelde konusan Genel Müdür Ibrahim Eren, TRT'nin, kamu yayincisi olarak salgin döneminde, 7 gün 24 saat görevinin basinda oldugunu belirtti.

Eren, salgin sürecinde, tüm kamu yayincilarindan beklenen üç önemli nokta bulunduguna dikkat çekerek, "Kamu yayinciliginin bilgilendirme, egitme ve eglendirme olmak üzere üç ana sorumlulugu vardir. TRT olarak, pandeminin basindan beri, gerek TRT EBA kanallarimizla gerek dizilerimizle ve haber kaynaklarimizla bu rolümüzü basariyla yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Salgin süresince, bilgi edinmede sosyal medyadan ziyade, geleneksel medyaya güvenildigine isaret eden Eren, krizlerin, hosgörü ortami için zemin hazirladigina inandigini dile getirdi.

TRT Genel Müdürü Eren, sadece topluma karsi degil, kurumsal açidan da sorumluluklara deginerek, TRT'nin "Özü Sözü Insan" yaklasimi ile olasi her krize, hizli sekilde cevap verdigini kaydetti.
Kaynak: AA