Quarantine Exit, Söylesilerle Sona Erdi

Eskisehir’in ilk dijital sanat sergisi olma özelligini tasiyan ‘Quarantine Exit’, düzenlenen söylesilerle sona erdi.

Quarantine Exit, Söylesilerle Sona Erdi
Tepebasi Belediyesi, düzenledigi etkinliklerle sanati ve sanatçilari Eskisehirlilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Tepebasi Belediyesi’nin, Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi, X Design Factory ve De Artium is birligiyle düzenledigi Eskisehir’in ilk dijital sanat sergisi ‘Quarantine Exit’, genç sanatseverlerin ilgisiyle gerçeklestirildi.

Etkinlik, De Artium kurucusu Hakan Yilmaz ve sanatçilarindan Ecem Dilan Köse ile X Design Factory kurucusu Özgür Can Akdag’in söylesileri ile sona erdi.

Katadrom Art Colony’den Murat Yildirim ve Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’nden Esra Karan’in moderatörlügünde gerçeklesen söylesilerde; Hakan Yilmaz, Ecem Dilan Köse ve Özgür Can Akdag, Eskisehirli sanatseverleri kentin ilk dijital sanat sergisi ile bulusturmaktan duyduklari memnuniyetlerini ifade ederek, bu konuda kendilerine en büyük destegi veren Tepebasi Belediyesi ve Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi yetkililerine tesekkürlerini ilettiler.

De Artium kurucusu Hakan Yilmaz, dijital sanatin önemine deginerek, “Ben aslinda sanat tarihçisiyim. Sanatin geçmisine iliskin bir egitim aldim. Ancak sanatin gelecegiyle ilgili bir vizyonum var, fikirlerim var onlari var etmeye çalisiyorum. Dijital sanat, çagdas sanatin bir kolu degil, bence bir dönem. Uzun da sürecek bir dönem. Biz henüz bunun çok basindayiz ve suanda aslinda çok ilkel adimlar atabiliyoruz. Ama gelecekte çok daha önemli dijital artistler olacaktir diye düsünüyorum. Çünkü teknolojiyi çok ileri seviyede kullanan bir sanat dali bu. Tamami teknolojiden olusan bir sanat dali ve bu çok kiymetli. Bütün araçlari ve gereçleri teknolojiden olusuyor. Bu anlamda önemli bir fark yaratiyor. Eskisehirli sanatseverleri de dijital sanatla bulusturabildigimiz için çok mutluyuz. Bunda öncülük eden Tepebasi Belediyesi ve Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’ne çok tesekkür ediyoruz” dedi.

“Dijital sanatin Anadolu’da ilgi görmesi bizleri memnun etti”

De Artium sanatçilarindan Ecem Dilan Köse ise, dijital sanati Anadolu’ya tasiyabilmenin kendilerini mutlu ettigini ifade ederek, “Dijital sanatla ilgili Hakan Yilmaz’in güzel bir sözü var. Dijital sanat bir dönemdir diyor. Çok hakli. Çünkü bu dönem, sadece sanatçilarin kullandiklari malzemelerin farkli oldugu bir dönem aslinda. Nasil sanatçilar firça kullaniyorlarsa bizler de mouse, tablet, VR gözlüklerimizi kullanarak eserler üretiyoruz. Bizler Avrupa’da ve Istanbul’da bu tür sergilere çok aliskiniz. Ancak bu sergileri Anadolu’ya tasimak ve buralarda da yogun ilgiyle karsilanmasi bizleri çok memnun etti. Eskisehirliler dijital sanati deneyimle firsati sundu. Bunun için de Tepebasi Belediyesi’ne çok tesekkür ederiz” diye konustu.

“Tepebasi Belediyesi ve Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’ne tesekkür ediyoruz”

X Design Factory kurucusu Özgür Can Akdag da, söyle konustu:

“Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi ile çalismaya basladiktan sonra Eskisehir’in çok fazla potansiyelinin odlugunu gördük. Biz bu potansiyeli nasil bir adim daha ileriye götürebiliriz diye düsündük. Sehirde yapilmayan bir sergi projesini hayata geçirmeye karar verdik. Tepebasi Belediyesi ve Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi de, fikrimize heyecanla yaklasti. Ardindan da De Artium ile iletisime geçerek kentin ilk dijital sanat sergisini Eskisehirlilerle bulusturduk. X Design Factory olarak daha da fazlasini yapmaya gayret ediyoruz. Bizlerin her zaman yaninda olan Tepebasi Belediyesi ve Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’ne çok tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA