OSB'den Makedonya'ya Ticaret Köprüsü

Makedonya Türkiye Ticaret Odasi’ni ziyaret eden Antalya OSB Baskani Ali Bahar, Gevgeli’deki serbest bölgenin sundugu firsatlari degerlendirmek ve iki ülke arasindaki ticareti artirmak için Bölge sanayicilerini kapsayan bir heyet programi düzenleyeceklerini söyledi.

OSB'den Makedonya'ya Ticaret Köprüsü
Ticari is birlikteliklerini degerlendirmek üzere Balkan ülkelerinde temaslarda bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ziyareti kapsaminda Makedonya Türkiye Ticaret Odasi (MATTO) yetkilileri ile bir araya geldi. MATTO Baskani Aydogan Ademoski’yi ziyaret eden Baskan Bahar’a, kardesi ve sirket ortagi Berkay Bahar eslik etti. Baskan Ademoski’nin MATTO tarafindan sürdürülen çalismalar, Kuzey Makedonya’nin sundugu yatirim firsatlari ve Yunanistan sinirindaki Gevgeli’de bulunan 50 hektar büyüklügündeki serbest bölge hakkinda bilgilendirme yaptigi görüsmeye MATTO Baskan Yardimcisi, Halk Bank Icra Kurulu Üyesi Buket Gerecçi, Yönetim Kurulu Üyesi Slobodan Traykov ve Denetleme Kurulu Üyesi Adnan Aksar’da katildi.



“Yatirim daveti”

Serbest bölgenin 50 hektarlik alaninin genisletilerek Türkiye’den gelecek yatirimcilara rezerve edilecegini ve özellikle Türk yatirimcilara önemli destekler saglanacagini belirten MATTO Baskani Ademoski, Antalyali sanayicilere yatirim davetinde bulundu. Serbest bölgenin, Antalya OSB sanayicileri tarafindan Balkanlara ve Avrupa ülkelerine gerçeklestirilen ihracati artirmada önemli bir üstünlük saglayabilecegine vurgu yapan Baskan Bahar, Antalya OSB bünyesinde olusturacaklari çalisma grubu ile süreci yakindan takip edeceklerini ve Bölge sanayicilerinden olusan bir heyet ile Kuzey Makedonya’ya ticaret heyeti programi düzenleyeceklerini ifade etti.



“Yeni firsatlar”

Heyet programi kapsaminda Antalya OSB sanayicileri ile Makedon is insanlarinin yüz yüze görüsmeler yapip yatirim, ortaklik ve is birlikteligi olanaklarini degerlendirecekleri bir toplantinin da organize edilecegini aktaran Bahar, “Kuzey Makedonya’ya ihraç ettigimiz baslica ürünler arasinda turunçgiller, tekstil, beyaz esya, mobilya ve metal gibi ürünler gelmektedir. Antalya OSB’de söz konusu ürünlerin üst segment üretimini yapan birçok firmamiz bulunmaktadir. Gevgeli’de kurulan serbest bölge ise Avrupa ülkelerine yakinligi ile Türk firmalarina ihracatta önemli bir lojistik avantaj saglayacak konumdadir. Ayrica burada yatirimcilara sunulacak destekler ve Balkan ülkelerinin Türk ürünlerine olan ilgisi, Antalya OSB sanayicilerine yeni firsatlarin ve yeni ihracat pazarlarinin kapilarini aralayacak potansiyele sahiptir. Kardes Makedonya ile iliskilerimizi bir üst kademeye tasimanin, her anlamda iki ülkeye de arti degerler katacagi açikça görülmektedir. Tüm bu firsatlari yerinde görmek ve incelemek için en kisa sürede sanayicilerimiz ile birlikte Sayin Ademoski’nin misafiri olup, kapsamli bir ticaret heyeti programi organize edecegiz. Hemen akabinde de MATTO’yu ve is insanlarini Antalya’mizda agirlamaktan büyük bir mutluluk duyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA