Mültecilerin Sorunlari Masaya Yatirildi

İçel Büyüksehir Belediyesi, Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) Türkiye Temsilciligi ile kentteki mültecilerin sosyal sorunlari üzerine çalismalar yürüten 27 sivil toplum kurulusunu bulusturdu.

Mültecilerin Sorunlari Masaya Yatirildi
Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilciligi, Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde gerçeklestirilen bulusmada sorunlar masaya yatirildi. Kongre ve Sergi Sarayinda gerçeklestirilen ve Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskani Serdal Gökayaz’in açilis konusmasiyla baslayan bulusmada, Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc kisa bir açiklama yapti. Toplantinin devaminda, STK temsilcileri kent genelinde tespit ettikleri sorunlari ve yürüttükleri projeleri anlatti.

27 sivil toplum kurulusundan 62 temsilci katildi

Toplantiya, İçel’de mültecilere iliskin faaliyet yürüten yerli ve yabanci toplam 27 sivil toplum kurulusundan 62 temsilci katildi.

Yaklasik 2 saat süren toplantida; İçel’deki siginmacilarin issizlik, kayit disi istihdam, egitim ve sosyal uyum gibi belli basli sorunlari hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu.

Gerçeklestirilen bulusmaya öncülük etmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Sosyal Hizmetler Daire Baskani Serdal Gökayaz, “Bu konu ile ilgili olarak çalisan tüm paydaslarla görüs alisverisinde bulunmak amaciyla böyle bir toplanti düzenlendi.

Böyle bir toplantiya ev sahipligi yapmaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. Bu çalismanin hayirlara vesile olmasini dileriz” dedi.



“Sivil toplum kuruluslariyla görüs alisverisinde bulunmak katkimiza yol gösterecektir”

Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ise yaptigi konusmada su ifadeleri kullandi:

“Bugün burada sizlerle olmaktan çok memnunum. Ocak ayinda Türkiye’ye atandigimdan bu yana ilk defa İçel’e geliyorum. Büyük sayida mültecinin ikamet etmis oldugu bu sehri ziyaret etmekten hem çok memnun oldum hem de etkilendim. İçel’de Suriye’den, Afganistan’dan, Irak’tan, Iran’dan ve hatta çesitli Afrika ülkelerinden çok sayida mülteci makul sartlarda yasiyor. Buna katkilarimizi tetkik etmeye çalisiyoruz. Bugün sivil toplum kuruluslariyla bu hususa iliskin görüs alisverisinde bulunmak bizim için çok ehemmiyetli bir gelisme.”
Kaynak: İHA