Mobilyada Kadin Eli

Mobilyanin baskenti Bursa’nin Inegöl ilçesinde “Inegöl mobilyasinda kadin eli” projesi kapsaminda genellikle erkek isçilerin üstlendigi mobilya dösemeciligi konusunda kadinlar için kurs açildi.

Mobilyada Kadin Eli
Mobilya sanayinde 10 bin ila 17 bin TL maasla çalisan mobilya döseme ustalari bulunurken, kalifiye eleman sikintisinin giderilmesi için Halk Egitim Merkezi Müdürlügü harekete geçti. IS-KUR destekli açilan Mobilya Dösemeciligi kursuna katilan kadinlar, yaptiklari ürünlerle erkek ustalara tas çikartiyorlar. Is garantili kurstan mezun olacak olan 13 kadin kursiyer, mezun olduktan hemen sonra mobilya fabrikalarinda is baslayacak. Yeteneklerine göre 10 ila 17 Bin TL arasinda maas alacak kadinlar, kollarina altin bilezik takacak. Inegöl Halk egitim Merkezinde 3 ay süren kursun sonuna gelen 13 kadin mobilya dösemecisi, kisa süre içinde mobilya fabrikalarinda hünerlerini sergileyecek.

Kursu ziyaret ederek açiklamalarda bulunan Inegöl Halk Egitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, "Inegöl mobilya’nin baskenti. Dünyanin birçok ülkesine her gün Inegöl’den binlerce mobilya ihraç ediliyor. Biz de sektör temsilcileri ile yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde, bizde mobilya sanayinde dösemeci eksikligi noktasinda bir eksiklik oldugunu tespit ettik. Bu noktada ne yapabiliriz noktasinda düsündügümüzde aklimiza Inegöl mobilyasina kadin elinin degmesi gerektigi noktasinda fikir birligine vardik. Inegöl mobilyasinda kadin eli projesi adiyla merkezimizde bir kurs açtik. Bu kursumuz istihdam garantili bir kurstur. Bu kursu bitiren adin kursiyerlerimiz Inegöl’deki çesitli firmalarda is basi yapacak. Inegöl’de döseme ustalarinin aylik kazançlarinin ortalama 10 bin ile 17 bin TL arasinda oldugunu düsünürsek kadinlar için bu rakamin çok iyi oldugunu söyleyebiliriz. Biz ülkemiz ekonomisine ve ilçemiz ekonomisine katkida bulundugumuz için ayrica mutluluk duyuyoruz" diye konustu.

Kursiyer Fatma Kursunel, "Bizler Inegöl is dünyasina katki sunmak ve kadinin gücünü her yerde oldugunu göstermek için buradayiz. Böyle bir kurs açtigi için Halk Egitime çok tesekkür ederiz. Kadinin yapamayacagi is olmadigini göstermek için bütün arkadaslarimiz ile burada gayret sarf ediyoruz. Belgelerimizi buradan aldiktan sonra is olanaklarimizin hazir oldugunu bildigimiz için güvenle burada çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Döseme isinin erkek isi olduguna katilmiyorum kadinlar daha titiz oldugu için bu konuda daha basarili olacagini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA