Merkel Açiklamasi 'NATO 2030 Konsepti, Karsi Karsiya Oldugumuz Tüm Zorluklara Cevap Sagliyor'

Almanya Basbakani Angela Merkel, NATO 2030 strateji konseptinin, karsi karsiya olunan tüm zorluklara cevap sagladigini söyledi.

Merkel, NATO Zirvesi için geldigi Brüksel'de yaptigi açiklamada, NATO strateji konseptinin revizyonunu Rusya ve Çin ile gelecekteki iliskilere önemli bir katki olarak gördügünü belirterek, "NATO 2030 konsepti, karsi karsiya oldugumuz tüm zorluklara cevap sagliyor. NATO'nun sinamalara karsi verilecek tepkiyi açikça tanimlayacak yeni bir stratejik kavramin gelistirilmesi niyetini destekliyorum." dedi.

Zirvede konusulacak konularin Rusya, Pasifik, Çin, Afganistan ve Ukrayna oldugu bilgisini paylasan Merkel, "Burada karsi karsiya kaldigimiz zorluklar ile Afganistan'dan asker çekmeyi de ele alacagiz. Afganistan'da neler ögrendik, bunlari da görüsecegiz. Ukrayna'daki durumu da büyük bir sinama olarak görüyoruz, bu konudaki tehditleri konusacagiz. Belarus'ta demokrasinin ayaklari altina alinmasini konusacagiz." ifadesini kullandi.

Merkel, siber saldirilar ve dezenformasyon kampanyalari gibi zorluklarin giderek daha da önemli hale geldigine dikkati çekerek bunlara karsi nasil mücadele edilecegini de zirve kapsaminda görüseceklerini kaydetti.

Kaynak: AA