Marmaris'te Plaja Helikopter Indi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde, bir helikopter sahildekilerin saskin bakislari arasinda plaja indi.

Marmaris'te Plaja Helikopter Indi
Marmaris ilçesindeki Kumlubük Plajina, insanlarin denize girdigi ve güneslendigi esnada bir helikopter indi. Helikopterin plaja indigi anlar, cep telefonuyla kayda alinarak, sosyal medyada paylasildi. Helikopterdeki kisilerin bölgedeki bir otele yemek için geldigi iddia edildi.

TC-HBR kuyruk numarali helikopterin Subat 2020 tarihinde VAV Teknoloji Bilim Sanayi ve Ticaret A.S.’ye satildigi belirtildi.

Sosyal medyada yayinlanan görüntülerden sonra Sivil Havacilik Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, "Genel Müdürlügümüzce yapilan incelemede söz konusu koordinatin plaj bölgesine yaklasik olarak 5 NM (9.5 km) mesafede bulundugu tespit edilmistir. Uçus Plani çekilirken isletmeler tarafindan söz konusu genelgede yer alan tüm gerekli prosedürler uygulamis kabul edilir ve tanimli alanlar disinda kalan alanlarda uçus planina ’ZZZZ’ doldurularak koordinat yazilir ve uçus plani ilgili brifing ofisi tarafindan kabul edilir. Bu baglamda, tanimsiz alanlara inis/kalkis yapilmasi isletme ve sorumlulugunda olmakla birlikte olayin özelinde uçus planinda belirtilen koordinat ile inis yapilan alan arasindaki farkin açiklanmasi amaciyla ilgili isletme ve pilot açiklamalari talep edilecektir. Söz konusu açiklamalar ve eldeki veriler kapsaminda SHY-1 ve SHY-6C Yönetmelikleri kapsaminda komisyon kurularak gerekli degerlendirmelerin yapilacagi ve bu degerlendirme kapsaminda gerekli görülmesi halinde isletme ve pilot nezdinde idari islem tesis edilecektir" denildi.
Kaynak: İHA