Kosovali Kadin Sanatçilar Side'de Sergi Açti

Kosova Orkide Prizren Kadinlar Dernegi, 17 kadin sanatçinin geleneksel çalgi “Def” üzerine yaptiklari resimlerinden olusan sergisini Side Kültür Evi’nde açti.

Kosovali Kadin Sanatçilar Side'de Sergi Açti


Türk ve Arnavut kadinlardan olusan sanatçilarin sergi açilisina Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, belediye baskan yardimcilari, Manavgatlilar ve sanatseverler katildi.

Kosova Prizren sehrinin geleneksel tarihinin anlatildigi eserler, izleyenlerden büyük begeni aldi. Kosova Kültür Bakanligi’nin da, kadinlarin el emegi göz nuru eserlerini, proje kapsaminda degerlendirerek destekledigi belirtildi. Kosova Orkide Prizren Kadinlar Dernegi Baskani Sevgi Kervan, Manavgat Belediyesi’nin destegiyle eserlerini ve kültürel miraslarini tanitma imkani bulduklarini söyledi.



Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, sergideki eserleri tek tek inceleyip Kosovali sanatçilarla sohbet etti. Baskan Sükrü Sözen, “Sanatçi kadinlarimizin defler üzerinde yaptigi geleneksel çalismalari hakikaten görülmeye deger. Biz de bu sayede Kosova Kültürü’nü daha yakindan tanima firsati elde ettik. Kadinlarimizin, Prizren sehrini anlatan eserlerini tanitmalarina vesile olmak ve aramizdaki bu kültür bagini güçlendirmek bizlere de mutluluk verdi. Tüm sanatseverleri 15 Haziran’a kadar devam edecek olan sergimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA