Kirklareli'nde Köy Kadinlari Fide Dikim Isiyle Aile Ekonomilerine Katkida Bulunuyor

Verimli topraklarda sebze ve meyve fideleri dikerek mesailerini yogun sekilde sürdüren çiftçi kadinlar sabahin erken saatlerinde tarlalarin yolunu tutuyor Sicak hava ve zaman zaman çikan rüzgar nedeniyle olusan tozun zorladigi kadinlar mesailerini titizlikle yürütüyor.

Kirklareli'nde sebze ve meyve fidelerini toprakla bulusturan yevmiyeli olarak çalisan kadinlar aile ekonomilerine katkida bulunuyor.

Sebze ve meyve üreticilerinin bag ve bahçelerine fide dikiminde çalisan kadinlar, verimli topraklarda mesailerini yogun sekilde sürdürüyor.

Fidelerin ekimi için sabahin erken saatlerinde tarlalarin yolunu tutan çiftçi kadinlar, sicak hava ve rüzgarin gtirdigi toza ragmen mesailerini titizlikle yürütüyor.

Gün içinde belli araliklarla mola vererek agaç gölgelerinde soluklanan kadinlar, fideleri toprakla bulusturmak için zamanla yarisiyor.

- "Çalistikça kendimizi dinç hissediyoruz"

Asilbeyli köyünde yasayan tarim isçisi Zeynep Filiz, AA muhabirine, tarimin tüm dünya açisindan önemli oldugunu, tarim ürünlerinin herkesin karnini doyurdugunu söyledi.

Köylü kadinlarin sabah aksam, yaz kis, yagmur çamur demeden tarim alanlarinda çalistiklarini ifade eden Filiz, sunlari kaydetti:

"Sabah 08.00'de tarlaya geliyor, aksam 18.00'e kadar çalisiyoruz. Kendi ekmegimiz için, ekmek parasi için biber, domates, patlican ekiyoruz. Biz alismisiz tarlada çalismaya.

Hava çok sicak, tansiyonumuz var ama ekmegimiz için katlaniyoruz, ne yapacaksin ekmek parasi. Günlük 130 lira yevmiye aliyoruz, çok sükür Allah'a. Yetiyor bize, rahat rahat geçiniyoruz. Kislik paralarimizi da koyuyoruz kenara. Çalistikça kendimizi dinç hissediyoruz."

Kirklareli Ziraat Odasi Baskani Ekrem Saylan da bir ülkenin gelisimi, kalkinmasi ve gelecege daha güçlü bakabilmesi için tarimin önemli oldugunu vurguladi.

Saylan, tarim alaninda büyük fedakarlik göstererek çalisan kadinlara tesekkür etti.
Kaynak: AA