Ingiltere Afrin'deki Hastane Saldirisini Kinadi

Ingiltere, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de bir hastaneye düzenlenen ve 14 sivilin yasamini yitirdigi saldiriyi kinadi.

Ingiltere'nin Suriye Özel Temsilciligince, Afrin'deki hastane saldirisina iliskin Twitter'dan yapilan açiklamada, "Hastaneler, siviller ve yardim görevlileri hedef degildir. Ingiltere, Suriye'nin kuzeyinde sükunet çagrisinda bulunuyor ve tüm taraflari mevcut ateskes anlasmalarina uymaya davet ediyor." ifadesi kullanildi.

Ingiltere'nin Orta Dogu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakani James Cleverly de saldiriya iliskin yaptigi açiklamada, siddetin durmasi gerektigini belirterek, "Tüm taraflarin mevcut ateskes anlasmalarina uymasi gerekiyor. Tibbi tesisler, yardim görevlileri ve masum siviller hedef degildir." degerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü YPG/PKK'nin sivillerin tedavi gördügü hastaneye Tel Rifat'tan düzenledigi saldirida, aralarinda bir bebegin de bulundugu 14 sivil hayatini kaybetmis, 32 sivil yaralanmisti.

YPG/PKK'nin 6 yil boyunca isgal ettigi Afrin, Zeytin Dali Harekati'yla terörden arindirilmisti. Ancak terör örgütü, ilçenin güneydogusundaki Tel Rifat'ta varligini sürdürüyor.

Kaynak: AA