Hakkari'de 'Kültür Fuari' Heyecani

Hakkari Belediyesi öncülügünde düzenlenen ‘Kültür Fuari’nin açilisi Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik tarafindan yapildi.

Hakkari'de 'Kültür Fuari' Heyecani
Hakkari Üniversitesinden Ögretim Üyesi Dr. Aysegül Ayildiz, Hakkari Girisimci Kadinlar ve Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Seyma Dolunay, Hakkari Belediyesi, Hakkari Üniversitesi ve DAKA isbirligiyle halk pazarinda kurulan fuarin açilisina Vali Idris Akbiyik, esi Sevim Akbiyik, Vali Yardimcisi Mustafa Emre Kiliç, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Akpinar, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek ve bazi kurum amirleri katildi.

Katilimcilarla birlikte fuarin açilisini yapan Vali Akbiyik, Hakkari’de ilk defa bir belediye halk pazari açilisini yaptiklarini ifade ederek, “Bu açilisi Girisimci Kadinlar ve Sosyal Yardimlasma Derneginin kurdugu kültür fuarini açarak yapiyoruz. Haftada bir defa da olsa vatandaslarimiz burada yöresel ürünlerimizi satacak ve tanitacaklar. Ben burada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hakkari’de yatirim ve projelerimiz devam edecek. Hakkari’de hayat var diyoruz” seklinde konustu.

Hakkari Üniversitesinden Ögretim Üyesi Dr. Aysegül Ayildiz ise Hakkari’de ilkini gerçeklestirdikleri fuarla esnafin, sanatçinin ve kadinlarin ekonomik olarak güçlenmesini saglamayi amaçladiklarini belirterek, “Pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirmek amaciyla düzenlenen fuarda satis yapan esnaf ve kadinlarin kazandiklarini çocuklarinin egitimi için harcamalari konusunda tesvik edilecegiz” dedi.

Vali Akbiyik ve beraberindekiler, fuardaki stantlari tek tek dolasarak, emegi geçen herkese tesekkür ettiler. Fuarin 20 Haziran’a kadar açik olacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA