GÜNDEM / 14 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, devlet ve hükümet baskanlarinin katilimiyla düzenlenen NATO Zirvesi'ne istirak edecek. Erdogan zirve kapsaminda ikili temaslarda bulunacak.

(Brüksel) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP MYK Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti Tekirdag Il Baskanliginca düzenlenen kahvaltiya katilacak, Valiligi, Süleymanpasa Belediyesini ve partisinin il baskanligini ziyaret edecek, AK Parti Il Baskanligi Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'na istirak edecek.

(Tekirdag/11.00-16.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, AK Parti Il Baskanligini, Belediye Baskanligini, Valiligi, Tevfik Ileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek, Genisletilmis Ilçe Baskanlari Toplantisi'na katilacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Rize/11.00-16.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Brüksel temaslari kapsaminda AB Komisyonu Kidemli Baskan Yardimcisi Valdis Dombrovskis ve AB Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni ile ayri ayri görüsecek.

(Brüksel) (Fotografli-Görüntülü)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Gebze Belediyesi ile Darica Belediyesini ziyaret edecek, Gebze - Darica Metrosu TBM Töreni'ne katilacak, ardindan TÜRASAS Sakarya Fabrikasi'nda incelemelerde bulunacak, Sakarya Valiligine, Sakarya Büyüksehir Belediyesine ve AK Parti Sakarya Il Baskanligina ziyaret gerçeklestirecek.

(Kocaeli/10.00/11.00/11.30/Sakarya/14.30/15.30/16.15/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, nisan ayina iliskin ödemeler dengesi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TÜIK, mayis ayi konut satis istatistikleri ile Tarim Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- NATO Zirvesi, üye ülkelerin devlet ve hükümet baskanlarinin katilimiyla düzenlenecek.

(Brüksel) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na (EURO 2020) gruplarda ilk maçlara devam edilecek. D Grubu'nda Iskoçya-Çekya, E Grubu'nda ise Polonya-Slovakya ve Ispanya-Isveç maçlari yapilacak.

(Glasgow/16.00/Saint Petersburg/19.00/Sevilla/22.00) (Fotografli)

2- A Milli Futbol Takimi, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda A Grubu'nda Galler ile yapacagi maçin hazirliklarini sürdürecek.

(Bakü) (Fotografli-Görüntülü)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, FIVB Milletler Ligi'ndeki 12. maçinda ABD ile karsi karsiya gelecek.

(Rimini/22.00)

ÖZEL HABER

1- Hayat kurtaran yerli elektrosok cihazi yurt içinde ve disinda görevde

- Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda Danimarkali Christian Eriksen'in sahadaki hizli müdahale ve kalp masajiyla kurtarilmasi bu tür acil durumlar için gelistirilen tibbi cihazlarin önemini ortaya koydu

- ASELSAN'in saglik alanindaki ilk ürünlerinden biri ani kalp durmalarina karsi gelistirilen Otomatik Eksternal Defibrilatör oldu

- Italya ve Fransa'ya ihracat gerçeklestiren, birçok ülkeden yeni talepler alan ASELSAN, ilk yardim görevlilerinin egitiminden baslayarak Türkiye'deki cihaz ihtiyacini da yerli ürünlerle karsilamayi hedefliyor

(Göksel Yildirim/Ankara)

2- ODTÜ Bilim Gemisi bu kez müsilajin Marmara Denizi'nin karanlik diplerine etkisini arastiracak

- Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Mustafa Yücel:

- "Ilk veriler, müsilajin deniz yüzeyinin 40-50 metre derinligine yigilmis durumda oldugunu gösteriyor. Iyilesmenin uzun zamana yayilacagi görüsündeyiz"

- "Marmara Denizi'ndeki müsilajin en dip noktalarindaki etkisini yeni nesil sensörlerle görüntüleyecek arastirmalara baslayacagiz. Böylece, Marmara Denizi'ni 50 metreye kadar saran müsilajin en dip nokta olan 1210 metredeki etkisini ortaya çikarmayi hedefliyoruz"

- "Ayrica ilerleyen haftalardaki seferlerimizde Marmara'daki baliklara bir nevi nüfus sayimi yapmayi planliyoruz. Akustik cihazlarla bu öngörüyü yapabilecegimizi düsünüyoruz"

(Selma Kasap/Ankara)

3- Mehmet Okur, A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin teknik ekibinde olmaktan mutlu

- "Avrupa Sampiyonasi Elemeleri sirasinda koç ve ekibinden bir seyler ögrenmek istiyordum. Zaten hedefim uzun seneler antrenörlük yapmak. Avrupa Sampiyonasi Elemeleri'nde Baskan'im Hidayet Türkoglu ve Orhun Agabey beni davet ettiler. Burada olmak benim de hosuma gitti"

- "Su anda her sey çok iyi gidiyor. Insallah iyi bir hazirlik döneminden sonra olimpiyatlara katilmayi da hak edecegiz"

- "Oyunculara hem saha içinde hem saha disinda yardimci olmaya çalisiyorum. Altin jenerasyonumuz var, çok da iyi çocuklar ve iyi çalisiyorlar. Insallah ileride onlari da birer NBA oyuncusu yapacagiz"

(Ercan Dogan/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA