Esnafa Hibe Destegi Ödemeleri Devam Ediyor

Merkezefendi Belediyesi, pandemi nedeniyle isletmesi kapanan esnafa can suyu olma amaciyla baslattigi ‘Esnafa 1200 TL Hibe Destegi’ ödemelerine tüm hiziyla devam ediyor.

Esnafa Hibe Destegi Ödemeleri Devam Ediyor


Merkezefendi Belediyesi, hibe destegine devam ediyor. Sisteme kaydini olusturarak, gerekli evraklari teslim eden ve incelemeler sonucunda basvurusu olumlu sonuçlanan 1819 esnafa su ana kadar toplamda 2 milyon 182 bin 800 Türk Lirasi destekte bulunuldu. Kantin, kahvehane, kiraathane, çay ocagi, çay bahçesi, hali saha, oyun salonlari, hamam, sauna, fotografçilar, internet kafe, berber, spor salonu, kuaför, güzellik salonu, kafe isletmeleri, restoran, izgara salonlari, ile müzisyenler 1200 Türk Lirasi hibe desteginden faydalanabiliyor. Ayrica daha sonra destek paketine dahil edilen dügün salonlari, kina evleri, organizasyon isletmeleri ve Milli Egitim Bakanligi’na bagli ilkögretim ve ortaögretim okullarinda servis soförlügü yapan tek ‘S’ plaka araç sahiplerinden de evraklar alinmaya basladi.

Destek çerçevesinde evraklarini teslim eden geri kalan esnafin ödemeleri de önümüzdeki günlerde tamamlanacagi belirtildi.

“Esnaflar pandemi döneminde is yerlerini kapattilar, zorluk çektiler”

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, pandemi döneminde en çok etkilenenin esnaf oldugunu söyledi.

Esnafa can suyu olmak baslattiklari destek paketi ödemelerinin tüm hiziyla devam ettigini belirten Baskan Dogan, “Esnafimiz uzun zamandir sikinti yasiyor. Pandemi döneminde is yerlerini kapattilar, zorluk çektiler. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler de esnafimiza can suyu olmak, bir nebze de olsa yüklerini hafifletmek amaciyla baslatmis oldugumuz ‘Esnafa 1200 TL Hibe Destegi’ paketinin ödemelerini gerçeklestiriyoruz. Biz her zaman esnafimizin yanindayiz. Sosyal belediyecilik anlayisi ile çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA