Engelli Genç Edebiyatla Hayata Baglaniyor

Kayseri'de bedensel engelli yazar 23 yasindaki Ömer Faruk Kotay, edebiyata olan tutkusuyla yasama sevincini artiriyor.

Dünyaya 6,5 aylik prematüre olarak gözlerini açan ve bedensel engelli olarak hayatini sürdüren Kotay, ilkokul çaglarindan itibaren edebiyata ilgi duydu.

Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü 3. sinif ögrencisi Kotay, AA muhabirine, toplumsal bilinçlenmeyi ve anlayisi ortaya koyma adina arkadaslariyla kurdugu internet sitesinde edebiyata ilgi duyanlari bulusturdugunu söyledi.

Edebiyat, siir, deneme, makale alanindaki çalismalarla engellilerin sorunlari üzerine yöneldiklerini anlatan Kotay, sunlari kaydetti:

"Yetenekli ve engelli insanlarla röportajlar yapiyoruz, kurumlarla görüsüyoruz. Rehabilitasyon merkezi ziyaretleri yapiyoruz. Oralarda ailelerimizin dertlerini diniliyoruz. Onlarin sikintilarini kaleme aliyoruz. Engelli arkadaslarimiz engelsiz insanlara egitim veriyor. Her ayin bir konusu var. O ay engellilerle alakali belirledigimiz sikintilarla ilgili yazilar kaleme aliyoruz."

- "Edebiyat bana insanlari kazandirdi"

Edebiyatin kendi dünyasinda önemli dönüm noktalarindan biri oldugunu belirten Kotay, "Edebiyat bana insanlari kazandirdi diyebilirim. Yazarlik yapmaya basladiktan sonra hayata baska bir gözle bakmaya basliyorsunuz. Insanlar da size baska bir gözle bakmaya basliyor. Çünkü siz insanlarin söyleyemediklerini söyleyen adamsiniz. Engeliler üzerinden konusacak olursam 'bu da benim gibi yazmis, ayni ben' diyor." ifadelerini kullandi.

Birçok yazar ve sairi kendisine örnek aldigini ifade eden Kotay, üç seri halinde yazdigi polisiye romani çikarmaya çalistigini aktardi.

Kaynak: AA