Doganyol Atik Su Aritma Tesisi Temeli Atildi

Malatya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü tarafindan maliyeti 5 milyon 251 bin TL olan Doganyol Atik su Aritma Tesisi’nin temeli Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in katilimiyla atildi ve tesisin yapimina baslanildi.

Doganyol Atik Su Aritma Tesisi Temeli Atildi
MASKI Genel Müdürlügü tarafindan ihalesi yapilarak temeli atilan ve tamamlandiginda 5 bin kisiye hizmet verecek olan Doganyol ilçesi atik su aritma tesisinde yapim isi basladi.

Kurban kesilerek hayirli olmasi dilegiyle temeli atilan ve günlük ortalama 600 metreküp su aritilacak olan tesisin temel atma programina Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Doganyol Kaymakami Hüseyin Demirkol, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, Doganyol Belediye Baskani Hakan Bay, Genel Sekreter Yardimcilari, Daire Baskanlari ve muhtarlar katildi.



Doganyol ilçesinde yapimina baslanilan atik su aritma tesisinin tamamlanmasiyla birlikte Doganyol ilçesi atik sulardan kurtulmus olacak ve Karakaya Baraji’na akan sular aritilmis olacak. 2 bin 250 metrekare alanda kurulacak ileri biyolojik atik su aritma tesisinde ön aritma, biyolojik aritma, anaerobik çamur çürütme, çamur yogunlastirici, susuzlastirici, kurutma, koku giderme ve enerji üretim üniteleri yer alacak.

Doganyol Ilçesine yapilacak olan tesisle ilgili açiklamalarda bulunan MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, “Doganyol ilçemizin en önemli ihtiyaçlarindan biri de aritma tesisiydi. Tesisimizin ihalesini yaklasik 6 milyon lira bedelle yaptik. Tesisimizin Kasim ayi içerisinde bitirilmesi için planlamalarimizi yaptik ve çalismalarimiza basladik. Atik su aritma tesisimizde kapasitemiz yaklasik 5 bin kisilik bir kapasiteyle yapiyoruz. Doganyol’a uzun yillar hizmet edecek bir tesisin çalismalarini yapiyoruz. Tesisimizin Doganyol halkimiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Sorunlarimizi baskanimizin destekleriyle çözüyoruz”

Doganyol Belediye Baskani Hakan Bay ise, "Ilçemizin önemli sorunlarinin basinda gelen aritma ile alakali sorunu Büyüksehir Belediye Baskanimizin destekleriyle çözüyoruz. Tesisimiz gerçekten günümüz dünyasinda en önemli yatirimlardan biri. Gelecek nesillere ilçelerimizi, mahallelerimizi hazirlamak durumundayiz. Güzel ve kapsamli yatirimin ilçemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Sayin Baskanimiza ve ekibine de ilçe halkim adina tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Doganyol Kaymakami Hüseyin Demirkol da, “Gerek dünyada gerekse Türkiye’de son dönemlerde yasanan su kitligi çok can yakmakta. Özellikle kirsal mahallelerimizde çok fazla su sikintisi var. Bu sikintilari çözmek için yatirimlarin gelmesi bizleri sevindiriyor. Atik su yatiriminin ilçemize gelmesinde katki sunan Doganyol Belediye Baskanimiz Hakan Bay ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a ilçe halkimiz adina tesekkür ediyorum” açiklamalarinda bulundu.

“Malatya’ya yeni 12 aritma tesisi kurulacak”

Malatya genelinde 12 adet yeni aritma tesisi yapacaklarini söyleyen Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise, “Göreve geldigimizde ilk önce MASKI Genel Müdürlügündeki arkadaslarimiza akarsularimiza hiçbir sekilde atik sularin karismamasi noktasinda her türlü tedbiri almalarini söyledik. Arkadaslarimiz da bu konuda gerek sahada yapmis oldugu çalismalarda ve fizibilitelerde 12 adet yeni aritma merkezinin yapilmasini bize önerdiler. Bunlarin projeleri yapildi ve projelerin maliyet analizleri yapildiktan sonra da Avrupa’dan ve Türkiye’den temin ettigimiz finansmanla aritma tesislerinin yapilmasi noktasinda gerekli finansman temin edildi. Projeler dogrultusunda ihaleler yapildi. 12 tesisimizden biri olan Doganyol aritma tesisimizin temel atma törenini gerçeklestiriyoruz. Aritma tesisimizin Doganyol ilçemize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Iklim degisikligi süreci ve sifir atik projeleri kapsaminda aritmalarin amaci hem iklim degisikliginde dogaya zarar vermemesi noktasinda aritilan suyun vatandasimizin ihtiyaç duydugu sulama sistemlerinde kullanmayi amaçlamaktayiz. Tesisimiz Doganyol’a, faydalanacak olan çiftçilerimize ve vatandaslarimiza hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA