'Dis Hekimligi Müzesine' Ödül

Adana’da, Türkiye’nin ilk ve tek dis hekimligi müzesi olan Prof.Dr. Ilter Uzel Dis Hekimligi ve Tip Müzesi, 455 belediyenin üye oldugu Tarihi Kentler Birligi tarafindan “Koleksiyon ve Arsiv Müzeleri” dalinda ödüle layik bulundu.

'Dis Hekimligi Müzesine' Ödül
Tarihi, dogal ve kültürel çevrenin korunmasi ve bu degerlerin gelecek kusaklara aktarilmasini amaçlayan Tarihi Kentler Birligi’nin, tasinir ve tasinmaz kültür birikiminin arastirilmasi, belgelendirilmesi, sergilenmesi ve kentli ile bulusturulmasina yönelik olarak önemli bir islevi yerine getiren müzeleri tesvik etmeyi amaçlayan “Müze Özendirme Yarismasi” sonuçlandi.

Seyhan Belediyesinin hizmete açtigi Türkiye’nin ilk ve tek dis hekimligi müzesi olan Prof. Dr. Ilter Uzel Dis Hekimligi ve Tip Müzesi, “Koleksiyon ve Arsiv Müzeleri” dalinda ödüle layik bulundu.

Yarismanin ödülleri 26 Haziran Cumartesi günü gerçeklestirilecek Tarihi Kentler Birligi 1. Olagan Meclis Toplantisi sonrasinda gerçeklestirilecek.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, ödülün gurur verici oldugunu belirterek, Ç.Ü. Dis Hekimligi Fakültesi Kurucu Dekani Prof Dr. Ilter Uzel’in, 50 yillik birikimi olan tip ve dis hekimligi aletleri, dis hekimligine ait orijinal ve tas baski kitaplar, gravür ve resimlerin sergilendigi müzenin bilimle sanati bulusturdugunu söyledi.



Adana’nin tarihi yapilarini, kentin kimligini ve bellegini gelecek nesillere aktaracak sekilde restore edip, halkin hizmetine sunmaya devam edeceklerini kaydeden Baskan Akay, “Bu ödülle onurlandik, gururlandik. Müzemizin olusmasina eserleri ve bilgisiyle katki sunan Prof. Dr. Ilter Uzel’e, emegi geçen ve manevi destekleriyle bizi yüreklendiren herkese bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA