Çarsamba'ya 'Bilim Parki'

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, gençleri bilimle bulusturmak, dünyayi ve çevrelerini daha iyi kesfetmelerini saglamak amaciyla, ilçeye ‘Bilim Parki’ kurulacaginin müjdesini verdi.

Çarsamba'ya 'Bilim Parki'
Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, ögrencileri bilim ile bulusturacak ve eglenirken ögrenmelerini saglayacak olan “Çarsamba Bilim Parki” için çalismalarin basladigini açikladi.

Bati Yaka’da, Gülhane Parki yaninda kurulacak olan Bilim Parki ile ögrenciler, fen derslerindeki soyut olan ve 3 boyutlu düsünmeyi gerektiren kavramlari, bizzat yaparak ve yasayarak ögrenme firsati bulacaklar.

Bilim Parki

Çarsamba’ya kazandirilacak olan ‘Bilim Parki’ ile ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Halit Dogan, “Çarsambamizi bilim, sanat ve sporla bulusturmaya devam ediyoruz. Ilçemize kazandirmak için çalismalarina basladigimiz Bilim Parki’miz da bu manada bizim için çok önemli. Açik alanda kurmayi planladigimiz parkimiz, ögrenciyi temel alarak ve fen bilimleri dersleri ögretim programinin temel amaçlari göz önünde bulundurularak titizlikle hazirlandi. Gençlerimizin eglenirken ögrenmeleri, dünyayi ve çevrelerini kesfetmeleri bizim için çok degerli. Çarsambamizi bu kapsamda gelistirmek, gençlerimize bilimle içi içe yasayabilecekleri ve kendilerini gelistirebilecekleri alanlari olusturmak için çalisiyoruz. Parkimiz sayesinde, gençlerimizin bilimi daha çok sevmelerini ve ilgi göstermelerini hedefliyoruz. Insallah Bilim Parkimiz hizmete açildiginda ögrencilerimiz, teorik olarak ögrendikleri bilgileri, burada pratikte hayata geçirerek kesfetme firsati bulacaklar” ifadelerini kullandi.

“Bilime ugras vermis çocuklar yetistirmek en büyük gayemiz”

Çocuklarimizin bilim ile ilgilenecegi faaliyet alanlari olusturuyoruz diyen Baskan Dogan, “Bilim Parkimizi hayata geçirmemizdeki en büyük amacimiz, yarinlarimizin teminati gençlerimizin, çocuklarimizin bilim ile ugrasabilecekleri faaliyet alanlariyla iç içe büyümelerini saglamak ve onlari bilime özendirmek. Bilim insani olma hayaliyle büyümüs, bilime ugras vermis çocuklar yetistirmek en büyük gayemiz. Bir çocugumuzun bile bu arzuyla büyümesi, ‘Ben bilim insani olacagim’ demesi bizi çok mutlu edecektir. Bu sebeple tüm çalismalarimizi, çocuklarimizin, genç neslimizin gereksinimleri dogrultusunda olusturuyor, hayatlarina katki sunabilmek arzusuyla çalisiyoruz. Ülkemizi, dünyamizi ileriye götürecek, bizi daha güzel yarinlarina ulastiracak olan gençlerimize güveniyoruz. Çarsamba Belediyesi olarak yarinimizin teminati olan gençlerimizin; donanimli, kendini gelistirmis, basarili bireyler olarak yetismesi gayretiyle hizmet vermeye devam ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA