Borsa Haftaya Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,39 artisla 1.466,57 puandan basladi.

Borsa Haftaya Yükselisle Basladi
Açilista BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 5,70 puan ve yüzde 0,39 deger kazanarak 1.466,57 puana yükseldi.

Bankacilik endeksi yüzde 0,62 ve holding endeksi yüzde 0,54 artis kaydetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 0,71 ile turizm olurken, kaybettiren bir sektör endeksinin bulunmadigi görüldü.

BIST 100 endeksi, geçen haftanin son islem gününde alicili bir seyir izleyerek yüzde 0,29 artisla 1.460,86 puandan kapandi.

Analistler, küresel pay piyasalarinda, ABD Merkez Bankasi'nin çarsamba günü açiklanacak faiz karari öncesi alis agirlikli bir seyrin hakim oldugunu ifade etti.

Yurt içinde bugün gözlerin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilacagi NATO Zirvesi'nde ABD Baskani Joe Biden ile yapacagi görüsme basta olmak üzere gerçeklestirecegi ikili temaslara çevrildigini aktaran analistler, hafta sonu Erdogan'in açikladigi Çin'le gerçeklestirilen swap anlasmasinin da piyasalari destekledigini söyledi.

Türkiye, Çin ile 3,6 milyar dolarlik yeni bir swap anlasmasi gerçeklestirerek daha önceki anlasmalarla bu ülke ile arasindaki swap büyüklügünü toplam 6 milyar dolara çikardi.

Analistler, makroekonomi tarafinda ise bugün yurt içinde cari islemler dengesi, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi verilerinin takip edilecegini belirterek, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.390 puanin destek, 1.470 ve 1.490 seviyelerinin direnç konumunda oldugunu bildirdi.

AA Finans'in gerçeklestirdigi beklenti anketine katilan ekonomistler, cari islemler hesabinin nisanda 2,43 milyar dolar açik vermesi bekliyor.

Kaynak: AA