BM Afrin'deki Hastane Saldirisini 'Güçlü Sekilde' Kinadi

Birlesmis Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de bir hastaneye düzenlenen ve çok sayida sivilin yasamini yitirdigi saldiriyi "güçlü sekilde" kinadi.

Özel Temsilci Pedersen yaptigi yazili açiklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentindeki Sifa Hastanesi'ne yapilan, aralarinda saglik personelinin de bulundugu sivillerin öldürülmesi ve yaralanmasiyla ve hastanenin bazi bölümlerinin yikilmasiyla sonuçlanan saldiriyi siddetle kiniyorum." ifadesini kullandi

Siviller, sivil altyapi, saglik tesisleri ve saglik çalisanlarina yönelik "korkunç saldirinin kabul edilemez" oldugunu vurgulayan ve bu tür saldirilarin durdurulmasi gerektiginin altini çizen Pedersen, "Tüm taraflar, sivillerin ve sivil nesnelerin korunmasi da dahil, uluslararasi insani hukuk kapsamindaki yükümlülüklerine tam olarak uymalidir. BM Genel Sekreteri'nin Suriye'de islenen suçlarin hesabinin verilmesi çagrisini yineliyorum." çagrisinda bulundu.

Pedersen, saldirinin ve ülkede devam eden siddetin, Suriye genelinde bir ateskes saglanmasi ve BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayili kararinin uygulanmasinda ilerleme kaydedilmesi için son dönemdeki çabalari olumsuz etkiledigini belirtti.

Pedersen, saldirinin failine ise deginmedi.

Terör örgütü YPG/PKK'nin sivillerin tedavi gördügü hastaneye Tel Rifat'tan düzenledigi saldirida aralarinda bir bebegin de bulundugu 14 sivil hayatini kaybetmis, 32 sivil yaralanmisti.

YPG/PKK'nin 6 yil boyunca isgal ettigi Afrin, Zeytin Dali Harekati’yla terörden arindirilmisti ancak örgüt, ilçenin güneydogusundaki Tel Rifat'ta varligini sürdürüyor.

Kaynak: AA