Baskan Eken, 'Sözümüzde Duruyoruz.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Eken, Nisan-Mayis ayi Birlestirilmis Meclis Toplantisindaki konusmasinda esnafin sorunlarinin çözümü noktasinda verdikleri sözlerinde durduklarini belirtti.

Baskan Eken, 'Sözümüzde Duruyoruz.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Nisan-Mayis ayi Birlestirilmis Meclis Toplantisi, Pandemi kurallari çerçevesinde Meclis Baskani Çetin Yildirim baskanliginda yüz yüze gerçeklestirildi.

Nisan ayi karar özetlerinin okunmasinin ardindan mizan ve masraf listeleri görüsülerek oy çoklugu ile kabul edildi.

Baskan Mustafa Eken, 2 aylik süreçte üye sorunlarinin çözümü için çaba harcadiklarini dile getirerek; “Sivas Belediye Baskanimiz Sayin Hilmi Bilgin Baskanliginda Müteahhitler ve Mühendisler grubu ile birlikte burada bir toplanti yaptik. O toplantida müteahhitler ve mühendis arkadaslarimiz sorunlarini birebir Baskanimiza ve ekibine anlatma firsati buldu. Bize gelip araci olarak yaptigimiz seyleri muhataplarini çagirarak burada yaptik. Sonuç güzel. Akabinde Belediyede güzel bir toplanti yaptik. Odalarimizin komiteleri ile bir araya geldik. Bize bireysel gelen ziyaretlerde ve komite olarak gelen ziyaretlerde sikintilari anlatiliyor. Bizde bunlarin çözümü için hemen gerekli girisimcileri gerçeklestiriyoruz. Akaryakit sektörü meclis üyelerimizle birlikte bu sektörün temsilcileri ile bir araya geldik. Onlarinda problemleri vardi gerekli yere aktardik ve çözüm yoluna gittik. Hizmet sektörü ile sürekli beraberiz. Mimarlar, mühendislerin sorunlarini buraya tasidik. Firinci arkadaslarimizla bir araya gelerek sorun ve sikintilarini görüstük. Turizm acenteleri ile bir araya geldik, sigorta acenteleri ile bir araya geldik. Medikal firmalarimiz ile bir araya geldik. Tüm Türkiye’de medikal sektöründe yasanan sorunlari kamuoyuna duyurduk. Biz konusacagiz kapali kapilar arkasinda degil. Konustugumuzu da basina yansitacagiz. 60 tane medikalci arkadasimiz alacagini alamiyor. Yüzde 25 feragat anlasmasini mecburiyetten kabul etmis üyelerimiz hala onlarin içinde bile almayanlar var. Konuyu TOBB’a, ilgili bakanligimiza aktarmisti. Bugün de Saglik Bakanimiza, Hazine Bakanimiza ve yine TOBB Baskanimiza tekrar dile getirdik. Üyelerimiz için çalisiyoruz. Çalismaya devam edecegiz. Seçilirken onlara sizleri temsil edecegiz, sorunlarini sikintilari çözecegiz demistik. Sözümüzde duruyoruz” dedi.



“Istihdama katki saglayacak yeni fabrikalarin temellerini attik”

Baskan Eken, Demirag ve Birinci OSB’de yeni yatirimlarin yapildigini ve temellerin atildigini belirterek, “Organize Sanayilerimizde güzel seyler oluyor. Geçen 70 bin metrekarelik bir alana Gök Yapi firmamiz temel atma töreni gerçeklestirdi. Kamuoyunda zaten o firmalar var gibi söylemler duyduk. Sivas’in adami yeter ki açsin. Bizim amacimiz temelin atilmasi, oraya istihdam yapilmasi. Demirag OSB’de yer tahsisi yaptigimiz firmalarimiz var. 2 ay içerisinde bize 2 tane temel attirdilar. Sag olsunlar, var olsunlar. O kadar güzel bir heyecanla atiyoruz ki temelleri. Her bittigi zaman çalisacak insanlar gözümüzün önüne geliyor. Meclis üyemiz Özay Baygin’a ayrica tesekkür ediyorum. Özay Bey bisiklet Fabrikasi temeli atti. Kendisine insallah biran önce bitirecek. Yasin Tekstil gerçekten sag olsun dedikleri günden itibaren inandilar, güvendiler. Geldiklerinde sizlerin sayesinde 55 günde fabrika açtik onlara. 300 kisi çalisiyor orada. Güvendiler, inandilar Sivas’a bin kisi istihdam edecek yeni bir fabrikanin daha temelini attilar. Demirag Organize Sanayi’si 6.bölge Tesviki alirsa bin kisilikte oraya yapacaklalar. Bu tesvikin ne kadar önemli oldugu her geçen gün daha da ortaya çikiyor. Hayirlisiyla çikacak insallah. Biz dua etmeye, takip etmeye devam edecegiz söz verdik bu memlekete. Sözümüzde duracagiz” dedi.



“Sicil affi getirilsin”

Baskan Eken, nefes kredisi ve sicil affi konularina da deginerek, “Sicil Affinin çikarilmasinda ilk açiklama Sivas’tan yapildi. Sicil Affi yapilmazsa ihtiyaci olan üyelerimiz kredilerden nasil yararlanacak. Hizmet sektörü ile yine 4 maddelik taleplerimiz yine basinda genis yer buldu. Hizmet sektörü tam anlamiyla açilsin. Pazar yasaklari kaldirilsin. Bu konuda gerekli girisimleri yaptik. Sayin valimiz ile de konuyu sik sik görüsüyoruz. Insallah Cumhurbaskanimiz 21 Haziran’da yapilacak Kabine Toplantisi sonrasi müjdeyi verecektir. Üyelerimize verilecek Nefes Kredisinde ciro sarti konulmus. Geçen seneki ciro, bu sene ham maddede meydana gelen Yüzde 100 artis ile ciroda azalma yok artis görünüyor. Bu konuyu da TOBB basta olmak üzere ilgili yerlere ilettik. Benim hükümetimizden, yetkililerden talebim sicil affi gelsin” dedi.



“Teknokent 2020 yilinda 40 Milyon TL ciro yapti”

Sivas TSO’nun ortagi oldugu Teknokent’in 2020 yilinda 40 Milyon TL ciro yaptigini dile getiren Eken, “Teknokent 2020 yilinda 10 milyon TL ihracat yapmis. 30 Milyon TL AR-GE girdisi saglamis. Yani 4 milyon dolardan fazla bir katki saglamis. Orayi da desteklememiz gerekiyor ve destekliyoruz. Çalismalari takip ediyoruz gerçekten çalisiliyor. Ayrica bizim fuar alanini devrettigimiz Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini Gelistirme ve Destekleme Vakfi Kurucular Kurulu üyesiyiz. Kurulan 25 kisilik mütevelli heyetinde de Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi, sahsim ve 6 Yönetim Kurulu ve Meclis üyesi arkadasimiz yer aliyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi her yerde üzerine düsen görevi yapiyor. Baskanindan tut Meclis üyelerinin hepsi kendi imkanlari ile destek oluyor” seklinde konustu.



“YHT çalistay sonuçlariyla eylem plani hazirlayacagiz”

Yüksek Hizli Tren Çalistayi basta olmak üzere detayli bilgiler veren Baskan Mustafa Eken, sözlerini su sekilde sürdürdü; “Valiligimiz, Belediyemiz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odamizi ortagi oldugu 1. OSB’de Dis Ticaret Ofisi açtik. Hizli Tren Çalistayi yaptik. Sonuçlarin degerlendirilmesinde son safhaya gelindi. Basimi gerçeklestirildikten sonra tüm paydaslarimiza dagitimini yapacagiz. Ayrica bu konuyla ilgili bir eylem plani hazirlayacagiz. Tren geliyor kapida bu eylem planini da gene Valiligimiz, Belediyemiz, Odamiz, kurumlarimiz ve ilgili paydaslarimiz ile beraber yapacagiz. Haftaya insallah basin toplantimizda tanitimini yapacagiz” dedi.



Kangal’a temsilcilik açiliyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi ile Ticaret Borsasinin Kangal ilçesine temsilcilik açacagini ifade eden Baskan Eken, “Sali günü Kangal’da Odamiz üyeleriyle bir araya gelecegiz. Dertlerini sorun ve sikintilarini dinleyecegiz. Daha sonra oraya Odamiz temsilciligini açacagiz. Kangal ile basliyoruz. Susehri’nde bir degisiklik olmustu temsilcimiz degisti. Hem yeni arkadasimizin tanitimi hem de Susehri’ndeki arkadaslarimiz ile bir araya gelmek için daha sonra oraya gidecegiz” dedi.



“Sivas’in tamami cazibe merkezine alinmali”

Sivas’in 6. Bölge Tesvik kapsamina alinmasi konusundaki süreci de degerlendiren Baskan Eken, sunlari kaydetti; “Sivas’in tesvik kapsamina alinmasi olmazsa olmazimizdir. Bu meclis toplantisinda Sivas’in tamaminin cazibe merkezine alinmasini talep ediyoruz. Çünkü Sivas 6. Bölge olmazsa Issiz kardeslerimize is sahasi kuramayiz. Sayin Cumhurbaskanimizin vermis oldugu bir söz var kendisinden Allah razi olsun. Sivas mitinginde bu müjdeyi verdi. Biz ekstra bir sey istemiyoruz. Sayin cumhurbaskanim verdigi sözü tutacaktir. Hiç kimsenin süphesi olmasin. Demirag, Demirag, tesvik, tesvik demeye devam edecegim. Arkadaslar Hepinize Allah güç versin. Allah kuvvet versin. Meclis toplantimiz hayirli olsun ben her zaman için kardesiniz olarak burada her zaman telefonunuzun ucundayim. Bir sikintiniz var ise bana ulasin diyor hepinize saygilarimi sunuyorum Allah’a emanet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA