Antalya'da Ikinci Kattan Otomobilin Üzerine Düsen Hemsirenin Avukati Müvekkilinin Kasten Itildigini Iddia Etti

Avukat Mine Tanriverdi: 'Süphelinin 'kasten öldürmeye tesebbüs' suçundan yargilanmasi için itiraz ettik'.

Antalya'da ikinci kattan otomobilin üzerine düstügü iddia edilen hemsire Safiye Nur G.'nin avukati Mine Tanriverdi, müvekkilinin eski erkek arkadasi tarafindan pencereden itildigini ileri sürerek süphelinin "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan yargilanmasini talep etti.

Iddiaya göre, Muratpasa ilçesi Konuksever Mahallesi'nde 22 Mart'ta meydana gelen olayda, eski erkek arkadasi A.S.D. (32) ile tartistiktan sonra ikinci kattan otomobilin üzerine düsen hemsire Safiye Nur G.'nin (24) tedavisi evinde sürüyor.

Yarali hemsirenin avukatligini Önce Çocuk ve Kadinlar Dernegi adina üstlenen Mine Tanriverdi, gazetecilere yaptigi açiklamada, müvekkilinin eski erkek arkadasi A.S.D. (32) tarafindan pencereden asagiya itildigini ileri sürdü.

Süpheli hakkinda "kasten yaralama" suçundan sorusturma yürütüldügünü belirten Tanriverdi, müvekkilini ikinci katin camindan attigini ileri sürdügü süphelinin "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan yargilanmasi gerektigini belirtti.

Bunun için savciliga basvurduklarini ifade eden Tanriverdi, "Süphelinin 'kasten öldürmeye tesebbüs' suçundan yargilanmasi için itiraz ettik. Itirazimiza yanit bekliyoruz. Müvekkilim Safiye hanim vücudundaki kiriklar nedeniyle hala daha ayaga kalkamiyor. Psikolojik olarak kendisini toparlamaya çalisiyor. Üstüne düstügü araba hayatini kurtardi. O araba olmasaydi beton zemine düserek yasamini kaybedecekti." diye konustu.

Eski erkek arkadasi A.S.D. (32) ile tartistiktan sonra ikinci kattan otomobilin üzerine düstügü öne sürülen hemsire S.N.G. (24), kaldirildigi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde burnu, beli, sol kolu ve bacaginda kirik oldugu tespit edilerek iki ameliyat geçirmisti.

Gözaltina alinan A.S.D ise çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklanmis, ancak suçlamalari kabul etmemisti.
Kaynak: AA