AB'den Afrin'deki Saldiriya Kinama

Avrupa Birligi (AB), geçtigimiz Cumartesi günü Suriye’nin kuzeybatisindaki Afrin’de bulunan El Sifa Hastanesi’ne düzenlenen ve çok sayida sivilin hayatini kaybettigi saldiriyi kinadi.

AB'den Afrin'deki Saldiriya Kinama
Avrupa Birligi’nden (AB) 12 Haziran Cumartesi günü terör örgütü PKK/YPG’nin Afrin’de gerçeklestirdigi saldiriya kinama geldi. AB Dis Eylem Servisi tarafindan yayinlanan resmi açiklamada, "Avrupa Birligi, 12 Haziran Cumartesi günü Suriye’nin kuzeybatisindaki Afrin’deki El Sifa Hastanesi’ne düzenlenen ve hastalar ile saglik personeli de dahil olmak üzere çok sayida sivilin öldürüldügü saldiriyi kiniyor. Kurbanlarin ailelerine bassagligi diliyoruz" ifadeleri kullanildi.

"Bu saldiri, özellikle hastanenin koordinatlarinin Birlesmis Milletler tarafindan paylasilmasi nedeniyle Uluslararasi Insani Hukukun ciddi bir ihlalidir" denilen açiklamada, "AB, uluslararasi insani hukuka sayginin her zaman ve her kosulda saglanmasi gerektigini hatirlatir. AB, BM Özel Elçisi Geir Pedersen’in çagrisiyla ülke çapinda tam bir ateskes çagrisini yineliyor" denildi.
Kaynak: İHA