6 Parmakli Bebege ANKA'da Basarili Operasyon

Sag ayaginda dogustan 6 parmagi bulunan 2 yasindaki Dicle, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde yapilan basarili ameliyatla fazla parmagindan kurtularak, saglikli adimlar atmaya basladi.

6 Parmakli Bebege ANKA'da Basarili Operasyon
Atsiz ailesinin 2 yasindaki kizlari Dicle, sag ayaginda sekil bozuklugu ve 6 parmakla dünyaya geldi. Minik Dicle, yürümeye basladiginda ayagindaki fazla parmak sebebiyle oldukça zorlandi. Yürümekte güçlük çeken ve bu nedenle sürekli aglayan minik kizlarini sagligina kavusturmak için arastirma yapan Atsiz ailesi, ANKA Hastanesi’ne basvurdu. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mehmet Uzuner ile görüsen Atsiz ailesi, kizlarinin fazla parmaginin alinmasini istedi. Yapilan tetkikler sonrasinda ameliyata alinan minik Dicle, basarili bir operasyonun ardindan hem fazla parmagindan kurtuldu hem de ayaklarindaki sekil bozuklugundan kurtuldu.

Ameliyat hakkinda bilgi veren Op. Dr. Uzuner, “Dogustan her iki ayakta sekil bozuklugu olan hastamiza öncelikle muayene sonrasi tetkiklerini yaptik. Sonrasinda ameliyati planladik ve gerçeklestirdik. Yürürken fazla parmagindan dolayi katlanan diger parmaga tel taktik ve sekil bozuklugunu giderdik. Çok parmaklilik (Polidaktili) dogustan gelen, genetik bir bozukluktur. Polidaktili, el ve ayak parmaklarinda normalden daha fazla sayida, dogustan parmak bulunmasidir. Bu tür vakalara sik sik karsilasmaktayiz. Genellikle bebeklik çaginda 1 yas ve sonrasinda ameliyat planlanmaktadir” dedi.

Kizlarinin sagligina kavusmasinin sevincini yasayan aile ise, ”Dicle yürümekte zorlandikça biz kahroluyorduk. Çok sükür su an durumu iyi. Diger çocuklar gibi rahatlikla yürüyebilecegi için çok mutluyuz. Kizimizi sagligina kavusturan doktorumuz ve ANKA Hastanesi çalisanlarina tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA