Uzungöl Pandemi Öncesi Günlerini Ariyor

Trabzon’un Çaykara ilçesine bagli dogal güzellikleriyle dünyaca ünlü Uzungöl, pandemi dolayisiyla son yillarin en durgun dönemini yasarken normallesmeyle birlikte bu sezon daha yogun geçecegi umut ediliyor.

Uzungöl Pandemi Öncesi Günlerini Ariyor
Bu sezon rezervasyonlara yogun talebin oldugunu belirten Uzungöl Turizmciler Dernegi Baskan Yardimcisi Murat Akyüz, Suudi Arabistan’la Türkiye arasinda siyasi krizin çözülmesi durumunda bu ülkeden gelmek isteyen çok sayida turistin bulundugunu söyledi.



Suudi Arabistan’dan gelecek olanlarla Uzungöl’ün turizm potansiyeli iki katina çikacagina isaret eden Akyüz, bu ülke insanlarinin kendilerini arayarak gelmek istediklerini söyledi.

Su anda Uzungöl’de bir hareketlenmenin oldugunu kaydeden Akyüz, “Suudi Arabistan’dan misafirler gelirse potansiyelimizin iki kati olabilecegini düsünüyorum. Bu sene, geçen senekinin kat kat üzerinde bir yogunluk olabilecegini en azindan yerli misafirlerin yogun ilgi gösterecegini tahmin ediyoruz. Uzugöl’e Kuveyt, Katar, Bahreyn, Irak özellikle Umman’li turistler yogun olarak geliyor. Azerbaycan’la aramizda pasaport olayi kalktigi için bu ülkeden de yogun talep olabilecegini düsünüyorum. Bunlarin yani sira baska bölge insanlarinin yogunluk olusturacagini düsünüyorum. Özellikle Suudi Arabistan’dan gelenlerin olacak olmasi turizm potansiyelimizi kat kat üzerine koyabilecegini düsünüyoruz. Su an yerli turist daha fazla. Yabanci misafirlerde çok geliyor. Suan Uzugöl’e yogun bir talep var. Her otelde en az 4-5 oda yabanci misafirlerimiz var. Rezervasyonlar iyi hatta yogun bir talep var. Suudi Arabistan’daki misafirler bizi telefonla ariyorlar, çok gelmek istediklerini söylüyorlar. Biz de bu isin asilmasiyla ilgili çok mücadele ediyoruz. Bir an önce buraya gelmeyi iple çekiyorlar” dedi.

Istanbul’dan Uzungöl’ü ziyarete gelen Ertugrul Akgül, Uzugöl’ü çok begendigini ifade ederek, “Uzungöl’e ilk kez geldim çok begendim harika muazzam. Tabiatta bu kadar canli, güzel renkleri ilk kez bir arada görüyorum. Dünyanin degisik yerlerine gitmenize gerek yok cennet vatanimizda görülmesi gereken on numarali yer” diye konustu.

Ankara’dan gelen Hasan Korkmaz ise ”Uzungöl’e ikinci kez geliyorum. Doga harikasi, sessiz bir yer. Korunmasi, bozulmamasi gereken dogayla iç içe olan bir yer” diye konustu.

Kaynak: İHA