Türkiye'den Libya'ya Üst Düzey Ziyaret

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Belçika’nin baskenti Brüksel’de yapilacak NATO Zirvesi öncesinde Türkiye’den üst düzey bir heyet Libya’yi ziyaret etti.

Türkiye'den Libya'ya Üst Düzey Ziyaret
Heyette Milli Savunma Bakani Akar, Içisleri Bakani Soylu, Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler, Milli Istihbarat Teskilati Baskani Fidan, Iletisim Baskani Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin da yer aldi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, baskent Trablus’ta Libya Disisleri Bakani Necla el-Mengus ile görüstü.

Ardindan heyet, Libya Milli Birlik Hükümeti (MBH) Basbakani Abdulhamid Dibeybe, Libya Baskanlik Konseyi Baskani Muhammed Yunus El Menfi, Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Baskani Halid el-Mesri ve Libya Baskanlik Konseyi Üyeleri Abdullah El-Lafi ve Musa El-Koni ile görüsme yapti.

Çavusoglu, görüsmelere iliskin Twitter heabindan yaptigi paylasimlarla Libay hükümeti ile isbirliginin sürecegi mesajini verdi.

Görüsemlere iliskin bir degerlendirme de Iletisim Baskani Baskani Fahrettin Altun’dan geldi.

Altun, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Türkiye, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde bölgesinde etkin, muteber ve güçlü bir aktör olarak varlik göstermeye, bölgesel ve küresel baris ve huzura katki sunmaya devam edecektir." Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA