'Turizmin Baskenti' Antalya'da Turizmde Hareketlilik Bekleniyor

Vali Ersin Yazici: 'Düsen vaka sayilarimizla birlikte asilamanin da hizlanmasiyla içinde bulundugumuz yaz sezonunda geçen yili telafi ederek yeni basarilara imza atacagimiza inaniyorum' 'Bu sene, geçen senenin ayni dönemine göre turist sayisi bakimindan daha iyi durumdayiz'.

Antalya Valisi Ersin Yazici, kente gelen turist sayisinin, geçen yilin ayni dönemine göre daha iyi oldugunu belirterek, turizmde yeni basarilara imza atmak istediklerini bildirdi.

Yazici, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AESOB) Baskani Adlihan Dere ile tarihi Kaleiçi'nde incelemelerde bulundu.

Turizm sezonun baslamasi, kademeli normallesme süreciyle birlikte esnafin talep ile beklentilerini dinleyen Yazici, kentte saglikli ve güvenli turizm hizmeti sunuldugunu ifade etti.

Esnafin sehrin ekonomisine büyük katki sundugunu aktaran Yazici, salgin sürecinin herkes için zorlu geçtigini, en çok sikintiyi da esnafin yasadigini dile getirdi.

Kentte turizm sezonun devam ettigini aktaran Yazici, sunlari kaydetti:

"Düsen vaka sayilarimizla birlikte asilamanin da hizlanmasiyla içinde bulundugumuz yaz sezonunda geçen yili telafi ederek yeni basarilara imza atacagimiza inaniyorum. Bu sene geçen senenin ayni dönemine göre turist sayisi bakimindan daha iyi durumdayiz. Rusya'nin uçus kisitlamalarini kaldirmasiyla beraber daha fazla turisti sehrimizde agirlayacagiz. Inaniyoruz ki salgin kosullari ve düsen vaka sayilarimizla birlikte içinde bulundugumuz yaz sezonunda geçen yili telafi edecegiz."
Kaynak: AA