Selimiye Camisi Üzerinde Martilarin Görsel Söleni

Edirne’de Selimiye Cami üzerinde martilarin görsel söleni drone ile görüntülendi.

Selimiye Camisi Üzerinde Martilarin Görsel Söleni
Mimar Sinan’in bir dünya saheseri olan tarihi Edirne Selimiye Cami üzerinde uçusan martilar, drone ile görüntülendi. Martilarin minareler çevresinde olusturdugu görsel sölen, görenleri kendisine hayran birakiyor. Selimiye Cami, yeni normallesme süreci kapsaminda binlerce yerli ve yabanci turistin akinina ugruyor.

“Martilarin görsel sölenine hayran kaldik”

Ankara’dan Edirne’ye gelen vatandaslardan Kamil Uygun, Selimiye Camisi üzerinde uçusan martilarin olusturdugu görsel sölene hayran kaldigini belirtti.

Uygun, "Evet bizde ilk defa gördük, böyle bir camide, böyle bir olay harika süphesiz Rabbimizi zikrediyorlar. Yani onlarda bir canli, onlarda nefes aliyor. Bizde bu düsünceye sahip olarak, bu kuslarin tavaf etmesini izledik. Camii tarihi olan ecdadimizin emanetidir. Bu cami burada bulundugu için gönül buraya hep gelmek istiyor. Burasi Istanbul gibi, Diyarbakir herhangi bir cami ama buranin bir ruhanisi var. Bende bir vatandas olarak hani buraya gelip, burada bir vakit namaza katilmak, biraz önce dedigimiz gibi kuslarin cami üzerinde tavaf etmesi mükemmel bir seydir. Bir daha ömrümüz boyunca gelir miyiz, gelemez miyiz, bilmiyorum ama biz bu kuslari bu sekilde görünce çok mutlu olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA