Selçuklu'da Atiklar Gübreye Dönüsüyor

Selçuklu Belediyesi tarafindan pazar yerlerinde kalan atiklarin yani sira, çim biçme ve agaç budama islemlerinin ardindan kalan atiklar toplaniyor. Yapilan çalisma ile üretilen kompostlardan fidan topragi elde ediliyor.

Belediyeden yapilan açiklamada, pazar yerlerinde kalan ve çim biçme, agaç budama islemleri sirasinda ortaya çikan atiklarin yongalama islemi yapilarak kompost toprak haline getirildigi belirtildi.

Elde edilen organik gübrenin fidan dikim faaliyetlerinde kullanildigi ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Atiklari toplayan Çevre Koruma ekipleri ise toprakla birlestirdikleri atiklari her gün karistirarak 45 gün içerisinde organik gübre elde ediyor. Bu yöntemle 2021 yili içerisinde 600 ton kompost üretimi gerçeklestirildi."

Açiklamada, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci'nin su görüslerine yer verildi:

"Belediyemizin çesitli ihtiyaçlarini kendimiz karsiliyor, belediye ekonomisine katki saglamasi amaciyla birçok çalisma yürütüyoruz. Bu anlamda Park Bahçeler Müdürlügü ekiplerimizin ilçemize kazandirdigimiz parklarda kullanmasi için kompost üretmeye basladik. Park Bahçeler Müdürlügümüzün parklarda topladigi bitki atiklari ile sebze halinde ve pazar yerlerinde toplanan sebze ve meyve atiklarini belediyemiz tarafindan olusturulan kompost merkezlerinde gübreye dönüstürüyoruz. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bütün konutlarimizdan üretilen organik atiklari dogru bir sekilde kompost ünitelerine ulastirmak ve bunlari gübreye dönüstürerek dogaya kazandirmak."

Kaynak: AA