Selçuk Üniversitesi TEKNOFEST 2021'E Hazirlaniyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Istanbul’da düzenlenecek olan Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) hazirlanan S.Ü. Teknoloji Fakültesi bünyesindeki takimlari ve ögrencileri akademik danismanlari esliginde, çalisma yaptiklari alanlarda ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Selçuk Üniversitesi TEKNOFEST 2021'E Hazirlaniyor
Ziyarette, S.Ü. Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat, Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sakir Tasdemir, TEKNOFEST Kurumsal Temsilcisi Prof. Dr. Ismail Saritas, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Abdullah Engin Özçelik ile takimlarin akademik danismanlari eslik etti. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve beraberindeki yönetim, ziyaret kapsaminda TEKNOFEST Insansiz Su Alti Sistemleri Yarismasinda “Kapsül Selçuk IEEE Takimi”, Uluslararasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislarinda “Selçuk Elektromobil Takimi”, Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarismasinda “Target Takimi”, Uluslararasi Insansiz Hava Araci Yarismasinda “Slat-Falcon Takimi” ile “Anadolu Kartallari Takimi”, Egitim Teknolojileri Yarismasinda “Hangar Dene ve Yap Takimi”, Roket Yarismasi orta irtifa kategorisinde “Target Roket Takimi” ve “Hangar Roket Takimi” ile farkli kategorilerdeki takimlarin devam eden çalismalari hakkinda bilgiler aldi.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy yaptigi konusmada, Türkiye’nin gelecegi açisindan genç beyinlere ihtiyacinin oldugunu söyledi.

Gençlerin çaba ve gayretleriyle ülkenin daha ileri düzeylere ulasacagina inandigini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, üniversite yönetimi olarak ögrenci takimlarinin her zaman yaninda olduklarini aktardi. Rektör Aksoy, ögrencilerin motivasyonunu saglama amaciyla ziyarette bulunduklarini belirterek, “Ögrencilerimize özgüven kazandirmayi her seyden üstte görüyoruz. Bizim için her basaridan daha önemlidir. Varsin basarilar gelmesin, yeter ki sizler iyi yetisin, bu özgüvenle mezun olun. Memleketin sizler gibi yetismis beyinlere ihtiyaci vardir. Allah yolunuzu açik etsin, basarilar diliyorum. Yarinlari, insallah, biz sizler üzerinden yakalayacagiz ve gelecek, Türkiye’nin olacak” diye konustu.

Selçuk Üniversitesi’nin belirli kültür ve kimlige sahip oldugunu anlatan Aksoy, üniversitenin bölgede asi çalismalarindan TEKNOFEST çalismalarina kadar birçok alanda bilim ve arastirma üssü haline gelmeye basladigini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA