Saglik Müdürlügünden Asi Çagrisi

Kirsehir Il Saglik Müdürlügü, 40 yas ve üzeri için asilama çagrisinda bulundu.

Saglik Müdürlügünden Asi Çagrisi
Il Saglik Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, asi haklari gelen kisilerin zaman kaybi olmadan asi olmaya gitmeleri istenildi.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan yazili açiklama ise söyle; " Saglik Bakanligi, Bilim Kurulu karar ve degerlendirmeleri dogrultusunda tüm ülkede oldugu gibi Kirsehir’de de, 40 yas üzerindeki vatandaslara yönelik asi uygulamasina geçilmistir. 40 yas ve üzeri vatandaslarimiz, Alo 182 ve Merkezi Hekim Randevu Sistem (MHRS) uygulamasi üzerinden randevu alarak hastanelerimiz ve aile hekimliklerimizde asilarini yaptirabilirler." denildi.

Asilamalarin hafta sonlari da yapildigini aktaran Il Saglik Müdürü Dr Ali Bulut ise ; " Koronavirüs (Covid-19) asi programi yürütülmektedir. Bizim amacimiz; asi hakki kazanan vatandaslarin hiç zaman kaybetmeden asilarini en kisa sürede tamamlamaktadir. Eski normallere dönmek için tüm Kirsehirli hemsehrilerimizi asi olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Asi uygulamasi kapsaminda, "40 yas ve üzeri vatandaslar, yas siniri olmaksizin tüm ögretmenler, tam bagimli ve orta düzey agir engelli vatandaslar, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri, ögretim üyeleri ve üniversite personeli, gida üretim ve dagitim sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalisanlari, berber ve kuaförler, yas siniri olmaksizin tüm avukatlar, kargo çalisanlari ve kuryeler"asi olabiliyor .
Kaynak: İHA