Milli Egitim Bakani Selçuk, Yagistan Etkilenen Memleketi Gölbasi'nda Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Çok küçük çapli da olsa hasarlar var, duvarlarda yikilmalar var, bazi yerlerde agillarin tahribati söz konusu. Bütün bunlarin hepsi çok net olarak tespit edilip gereken her türlü önlemler alinacak'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, bir süre önce yagistan etkilenen memleketi Ankara'nin Gölbasi ilçesindeki Emirler Mahallesi'nde ve civar mahallelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Selçuk, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek ve Gölbasi Kaymakami Tülay Baydar Bilgihan ile memleketi Gölbasi ilçesine bagli Emirler Mahallesi'ne geldi.

Iki gün önceki yagistan etkilenen evlerde incelemelerde bulunan Bakan Selçuk, vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.

Ziya Selçuk, burada yaptigi açiklamada, memleketi Emirler Mahallesi'ne ve civar mahallelere ziyaretini vatandaslara hem "geçmis olsun" dileklerini iletmek hem de hasarin ne oldugunu konusmak üzere gerçeklestirdigini ifade etti.

Yetkililerin bölgede gerekli çalismalari yaptigini anlatan Selçuk, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu köyden olmam dolayisiyla burada bulunuyorum, ilgili bakanliklardan, belediyelerden arkadaslarimiz, kaymakamlik her türlü hasar tespitini yapip dünden itibaren gerekli çalismalara basladi. Biz hem bir 'geçmis olsun' ziyaretinde bulunalim hem de köylülerle beraber buradaki hasarlari konusalim istedik. Bu çerçevede yazili olarak tespit tutanaklari tutuldu. Bundan sonra islem süreçleri baslayacak. Özellikle dere yataklarinin islahi konusunda gereken tedbirleri yenileyerek bundan sonra böyle bir durumun olmamasi için daha dikkatli olunmasi söz konusu. Insallah gereken her sey yapilacak."

Selçuk, "Köyde çok küçük çapli da olsa hasarlarin bulundugunu, bazi duvarlarin yikildigini, bazi agillarda tahribat bulundugunu" belirterek, "Bütün bunlarin hepsi çok net olarak tespit edilip gereken her türlü önlemler alinacak. Burada yetkili arkadaslarimizla beraber gereken çalismalar yapildi. Emirler Mahallesi'nin ardindan diger köylere de bakarak oradaki hasarin tespit edilmesi ve islemlerin yapilmasi noktasinda süreci baslatmis bulunuyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA