Malatya'da Çevreye Duyarli Hizmetler Devam Ediyor

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafindan Pütürge ve Doganyol ilçeleri tarafindan kullanilacak olan çöp aktarma istasyonunda incelemelerde bulundu.

Malatya'da Çevreye Duyarli Hizmetler Devam Ediyor
Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafindan Pütürge ve Doganyol ilçeleri tarafindan kullanilacak olan çöp aktarma istasyonunda incelemelerde bulundu. Baskan Gürkan, “Yapmis oldugumuz bu çalisma ile çevreye verilen zararlarin ve görüntü kirliliginin de önüne geçmis oluyoruz” dedi.



“Toplanan atiklar düzenli depolama alanina gönderiliyor”

Çöplerin aktarma istasyonunda toplanarak düzenli depolama alanina tasindigini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Saban Asici, "Pütürge ve Doganyol ilçelerimizde toplanan çöpler ile evsel kati atiklari vahsi depolama alanlarina dökülüyor ve buralarda bertaraf ediliyordu. Bu alanlarda zaman zaman yanginlarin çikmasina ve görüntü kirliligine neden oluyordu. Büyüksehir Belediye Baskanimizin talimatlari dogrultusunda baslatmis oldugumuz çalismalar neticesinde ilçelerimize aktarma istasyonlari kurma çalismalarimizi burada tamamladik. Aktarma istasyonuna gelen atiklar Büyüksehir Belediyemize ait olan Çöp Döküm Sahasina naklediliyor ve orada gerekli ayristirma islemleri yapilmakta. Ayristirma islemlerinin ardindan kalan atiklar Kapikaya bölgesindeki atik sahasina nakledilmektedir” dedi.



“Tesis dört ay gibi kisa bir sürede tamamlandi”

Pütürge Ilçesi Belediye Baskani Mikail Sülük, “Pütürge ilçemizde daha önce çöplerimiz vahsi depolama seklinde depolaniyordu. Bu sekilde hem çevreye zarar veriliyor hemde çevre kirliligine neden oluyordu. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz ile görüserek burada bir çöp aktarma istasyonu kurulmasi yönünde talebimiz oldu Sayin Baskanimiz bu talebimizi olumlu karsiladi. Dört ay gibi kisa bir süre içerisinde bu tesis kuruldu. Pütürge ve Doganyol ilçelerimize hizmet edecek. Büyüksehir Belediye Baskanimiza çevreye duyarliligindan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Pütürge ve Doganyol ilçelerimize hizmet verecek”

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise, "Büyüksehir Belediyesi olarak çevreye duyarli Belediyecilik anlayisi içerisinde özellikle bütün ilçelerimize aritma tesisleri yaparken diger taraftan da Kati Atik Aktarma Istasyonlari’nin ilçelerimize yapilmasi noktasinda da arkadaslarimiza gerekli talimatlari vermistik. Bu bölgemize hizmet verecek olan kati atik aktarma istasyonumuz hizmete girmis durumdadir. Ilçe Belediyelerimizin bu alana getirdigi çöpler burada biriktirilerek belirli periyotlarla merkezdeki düzenli depolama alanina naklediliyor. Doganyol ilçemizden günlük 3 ton, Pütürge ilçemizden ise günlük 5 ton olmak üzere toplam 8 ton evsel kati atik tesisimize gelmekte ve burada toplanan kati atiklar Belediyemize ait düzenli depolama alanina götürülerek gerekli ayristirmalar yapilmakta. Hem çevreye duyarli olma noktasinda enerji üretimi için kullanilacak olan atiklar ayristiriliyor geriye kalan atiklar ise Kapikaya bölgesindeki düzenli depolama alanina götürülüyor. Yapmis oldugumuz bu çalisma ile çevreye verilen zararlarin ve görüntü kirliliginin de önüne geçmis oluyoruz. Bu tesisimizin her iki ilçemize hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA